Terézváros újszülöttje: Kállai Illés

A képviselő-testület 2014-ben döntött a Terézváros újszülöttje cím adományozásáról. Ennek értelmében a címet az az újszülött kaphatja, aki magyar állampolgárságú és az adott naptári év június 6-án vagy ahhoz legközelebb eső napon született és első lakóhelye a VI. kerületben található.

 

A „kitüntetést”, egy díszoklevél formájában, ünnepélyes keretek között Hassay Zsófia polgármester adta át október 29-én Kállai Illés szüleinek a polgármesteri hivatalban.

 

 

A szülőknek Hassay Zsófia polgármester adta át a Terézváros újszülöttjének járó oklevelet

 

A gyönyörű, izgő-mozgó kicsi fiú június 5-én jött a világra a család harmadik gyermekeként. Testvérei, Mór és Olga is nagyon várták már. Az idősebb tesók a Lendvay utcai Játékvár Óvodába járnak, s nagyon szeretik az óvó néniket és a kis barátaikat. Mint megtudtuk, a legkisebb, Illés nagyon jó baba, már végigalussza az éjszakát. Édesanyja, Farkas Ágnes pedagógus, angolt tanít egy általános iskolában. Az édesapa, Kállai András szobrászművész, ő készítette társadalmi munkában a Nyugati pályaudvar falán Puczi Béla emléktábláját, aki az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején a magyarok védelmére kelő cigányokat vezette. A fiatal pár 2010 óta él Terézvárosban, a gyerekek már itt születtek.

 

 

Illés életvidám, érdeklődő kisfiú

 

A család nagy örömmel fogadta a Terézváros újszülöttje címmel járó oklevelet, az egyszeri babautalványt, amely az újszülött gyermek gondozására, ruházattal való ellátására fordítható. Ezenkívül Hassay Zsófia külön megajándékozta a szülőket is, a két idősebb testvér pedig egy-egy szép, nagy labdát kapott.

 

Terézváros polgármestere elbeszélgetett a család tagjaival, szóba került egyebek mellett a néhány nappal ezelőtt lezajlott, nagy sikerű Tökjó fesztivál, amelyet minden októberben a Hunyadi téren tartanak. Hassay Zsófia felhívta a szülők figyelmét az önkormányzat ingyenes családi programjaira, ezek közül is a következőre, amely a decemberi cirkuszi előadás lesz.