Terézváros újszülöttje: Berecz Merse

Terézváros újszülöttje idén a könyveket imádó, csupamosoly Berecz Merse lett.

Az alig három hónapos kisfiú mindenkit elvarázsolt a polgármesteri hivatalban, ahova szüleivel érkezett szeptember 4-én, hogy átvehessék a Terézváros Újszülöttjének járó oklevelet és az ajándékokat.

 

 

A Berecz családot Hassay Zsófia polgármester és Szili Kovács Tibor képviselő fogadta

 

A családot Hassay Zsófia polgármester és Szili Kovács Tibor önkormányzati képviselő fogadta. A kerület képviselő-testülete 2014-ben döntött a Terézváros Újszülöttje cím adományozásáról. Ennek értelmében a címet az az újszülött kaphatja, aki magyar állampolgárságú és az adott naptári év június 6-án, vagy ahhoz legközelebb eső napon született, első lakóhelye pedig a VI. kerületben található.

 

 

Merse le sem vette a szemét az ajándékokról

 

Berecz Merse június 7-én, 8 órakor született, lakhelye pedig az Izabella utcában van, így aztán őt illeti a Terézváros Újszülöttje cím. Szülei nagyon fiatalok, néhány éve költöztek Budapestre vidékről. Az édesanya, Berecz-Jakubecz Lilla fodrász, az ifjú apuka, Berecz Zsombor pedig profi labdarúgó.

 

 

Terézváros újszülöttje mindenkit elvarázsolt maga körül

 

– Merse nagyon jó baba. Sokat mosolyog, nagyon érdeklődő és a védőnő is megdicsért minket, mert állítólag mindent hamarabb csinál, mint a kortársai. Szóval ügyes is. Sírni ritkán szokott, talán csak olyankor, ha nem kapja meg időben az ételét – mesélt büszkén kisfiáról az apuka, majd azt is elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy Terézváros lett az otthonuk: „Szeretünk itt élni. Nagyon jó, hogy minden közel, sétatávolságban van. Szép ez a környezet, és fiatalként mi a nyüzsgést is élvezzük” – fogalmazott Berecz Zsombor.

 

Közben Merse – anyukája ölében – megállás nélkül az ajándékba kapott babacsomagból előkerülő holmikat csodálta. Le nem vette szemét a színes könyvekről, de a csinos fürdőlepedő és a babanapló is felkeltette az érdeklődését. Hassay Zsófia polgármester az ajándékok mellett átadta a 60 ezer forint értékű babautalványt, amely az újszülött gyermek gondozására, ruházattal való ellátására fordítható. Ezenkívül külön megajándékozta a szülőket is és felhívta a figyelmüket arra a sok támogatásra, amellyel Terézváros az itt élő családokat segíti.