TÉR/ZENE: Szekér Gergő a Hunyadi téren

A televíziós tehetségkutatókból ismert Szekér Gergő énekelt július 6-án, a Hunyadi téren.

A fiatal tehetség lírai, érzelmes dalait hallhatta szombat este a TÉR/ZENE – ZENE/TÉR koncertsorozat közönsége. A zenepavilonban mostantól már nem szombat délelőttre várják a szórakozni vágyókat, hanem a hűvösebb, 18 óra körüli időpontokra. Itt hívjuk fel a zenekedvelők figyelmét, hogy a koncertek előtt nézzék meg a plakátokat, az események ugyanis nem mindig ugyanabban az időpontban kezdődnek majd el!

  

Szekér Gergőt nagy szeretettel fogadták a terézvárosiak. Az ifjú művész 1995-ben született a felvidéki Párkányban. Általános iskolai tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneiskola zongora és ének szakán végezte.

 

 

Szekér Gergő lírai dalai zengték be a Hunyadi teret szombat este

 

2014-ig Szegeden tanult, a Kelemen László Színitanodában, ott tett szert első színpadi gyakorlatára a Szegedi Nemzeti Színházban. 2016-ban szerezte meg színész szakképesítését a Gór Nagy Mária Színitanodában.2014-ben jelentkezett az X-Faktorba, ahol a táborban véget ért számára a verseny. 2018-ban ismét indult a tehetségkutatóban, ahol Puskás Peti mentoráltjaként lett ismert. Gergő végül a második élő adásáig jutott.2018. december 3-án bejelentették, hogy a Duna Tv Eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2019-be bejutott a Madár, repülj! című dalával, amelynek zenei alapját és dalszövegét is ő szerezte.

 

 

Kellemesen szórakozott a terézvárosi közönség
 

Először 2019. január 19-én, a nemzeti dalválasztó első válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben az első helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe.