TÉR/ZENE: Bojtorján a Hunyadi téren

Május 11-én, szombaton 10 órakor, a TÉR/ZENE – ZENE/TÉR programsorozat fellépője, az Új Bojtorján együttes elsősorban a felnőtt korosztályhoz szólt, de a Micimackó című dallal megtáncoltatta a gyerekeket is a ragyogó napsütésben.

A Bojtorján együttes 1976-ban alakult, és azokat a dalokat, amelyek négy egymást követő lemezen jelentek meg, ma is nagyon jól ismeri a közönség. A zenekar 1999-ben Új Bojtorján néven alakult újjá, az egykori legendás Bojtorján együttes gitárosa, énekese, dalszerzője, Pomázi Zoltán vezetésével. A zenekar tagjai azok a művészek, akik a legjobbak a country műfajban, és akik a legendás Bojtorján 2015-ös, Művészetek Palotájában megtartott életműkoncertjén jelentősen hozzájárultak a telt házas koncert sikeréhez.

 

Pomázi Zoltán énekes az Új Bojtorján együttessel
 

A Hunyadi téri, közel 1 órás koncert alatt 20 régi, sokak által ismert és kedvelt dalt adtak elő. Elhangzott az Ahol a lusta folyó vagy az Összetartozunk című sláger, de természetesen meghallgathattuk a Vigyázz magadra fiam számot is. Pomázi Zoltán, az együttes frontembere elmesélte, hogy Erdélyben, ahol sokat koncerteznek, a fiatalok erre számra „ballagnak” el az iskolájukból.

 

 

Minden korosztály élvezte az együttes legendás dalait

 

A koncert alatt az ügyes kezű gyerekeket a Mesevilág óvoda pedagógusai várták kézműves-foglalkozásra.