Tanévzáró a Derkovits Gyula Általános Iskolában

Ballagást és tanévzárót tartottak június 15-én a Derkovits Gyula Általános Iskolában.

A hagyományoknak megfelelően először a búcsúzó nyolcadik osztályosok – mind a harmincnégyen – énekelve járták végig az intézményt, s fogadták a gratulációkat, valamint a virágcsokrokat a rokonoktól, ismerősöktől. A legnagyobbak egy-egy dallal, valamint búcsúbeszédekkel készültek, majd az iskola portása, Balázs bácsi dalolta el nekik a Honfoglalás című film slágerré lett betétdalát.

 

 

A kis alsósok is türelmesen hallgatták végig az ünnepséget

 

Hegedüsné Ócsai Mária igazgató a rekordokat döntögető hőségben csak rövid beszédet mondott, majd átadta a szót a terézvárosi önkormányzat képviseletében megjelent Matokanovic Lídia tanácsnoknak, aki köszöntötte a ballagókat, s emlékeztetett arra, hogy nemrég új intézkedésekkel gazdagodtak a diákjóléti juttatások. A változatlanul hagyott önkormányzati támogatások egy része, így az étkezési, a tankönyv- és a gyümölcstámogatás az intézményvezetők közvetítésével zökkenőmentesen működik, a most kibővített juttatások viszont egyénre szólnak, és csak a tanuló, valamint a szülő kezdeményezésére hívhatók le, tehát nekik kell jelentkezni az önkormányzatnál.

 

 

Hegedüsné Ócsai Mária igazgató röviden búcsúztatta a nyolcadikosokat

 

Ilyen a Terézvárosi Tanévkezdő Csomag, amelyet most már minden, 6 és 20 év közötti terézvárosi fiatal igénybe vehet, függetlenül attól, hogy iskolája melyik önkormányzat területén helyezkedik el. Az egyszeri támogatás összege a duplájára, 5 ezerről 10 ezer forintra emelkedett. Az igénylésre szolgáló adatlapot a nyár folyamán, postai úton minden család kézhez kapja, a levélből pedig minden további teendő kiderül.

 

 

Matokanovic Lídia önkormányzati képviselő ajándékot is hozott 

 

A Terézvárosi Tanulmányi Ösztöndíj összege havi 35 ezer forintra emelkedett. Ezt összesen 30 diák, köztük 10 felső tagozatos általános iskolás érdemelheti ki, 4,5 feletti tanulmányi átlag vagy tanulmányi versenyen elért kiemelkedő eredmény esetén, figyelemmel a család szociális helyzetére. Az ösztöndíj pályázati alapon igényelhető a polgármesteri hivatal oktatással foglalkozó főosztályán, augusztus 31-éig.

 

 

Az iskola énekkara több dallal is színesítette az eseményt

 

A Terézváros Ifjú Tehetsége támogatási forma ettől az évtől kezdve folyamatosan pályázható. A művészet, a sport vagy a tudományok területén jeleskedő fiatal képességei kibontakoztatásához akár több százezer forintos támogatást is igényelhet az önkormányzattól. A felhívás és a feltételek az önkormányzat honlapján és hivatalában elérhetők.

 

Matokanovic Lídia nem érkezett üres kézzel az ünnepségre, a ballagó diákokat a fiatalok körében nagyon népszerű CyberJump Trambulin Parkba hívta meg egy-egy belépővel és a hozzá járó zoknival.