TÉR/ZENE: Táncos buli, rockabilly

Fergeteges hangulatot teremtett július 28-án este a Hunyadi téren Ed Philips és a Memphis Petrol zenekar.

A rekkenő hőség ellenére már este hat előtt sokan várták a rockabilly zenéjéről ismert együttest. A várakozók között több, Elvis korszakát idéző hölgyet és urat is láttunk, akik a koncert alatt vidám táncukkal színesítették a programot.

 

A műfaj kedvelői a hőségriadóval dacolva ropták a Hunyadi téren

 

A modern zenei megoldásokkal felütött rockabilly zenéjükkel Európa-szerte taroló budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL együttes hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal elevenítette fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint a Jailhouse Rock, a Ready Teddy, a Let yourself go, A little less conversation, a Hurt, a Frankfort Special vagy a Viva Las Vegas című nótát.

Ed Philips és a Memphis Petrol valódi rockabilly hangulatot teremtett a zenepavilonnál

 

A banda a Hunyadi téren is a tőle megszokott, amerikai katonai egyenruhában lépett fel. Ruhájuk és a színpadkép (a katonai ládákkal) egyaránt utalás Elvis Európában töltött katonaéveire. A hangszerek, a gitárerősítő és a mikrofon is korhű volt, az előadás energikus, robbanékony stílusa pedig a rockabilly fénykorát idézte. A dalokat friss és új hangszerelésben adták elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.

Idősek és fiatalok egyaránt táncra perdültek

 

A csapat (Ed Philips ének, Sonny gitár, Singer nagybőgő, Little Tommy dobok)  2011-es megalakulása óta több mint 10 országban adott koncertet, és napjainkra megkerülhetetlen vendége a legnagyobb hazai és nemzetközi fesztiváloknak, zenei találkozóknak.