Támogatás az állattartóknak

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően minden terézvárosi lakcímkártyával rendelkező eb- és macskatartó mostantól két hónapon át, illetve a készlet erejéig, egy alkalommal, féláron oltathat (kötelezőt és kombináltat), valamint ivartalaníttathat az önkormányzattal szerződött Retr-Ó utca állatorvosi rendelőben. A rászoruló kisállattartók (alant olvasható, kik számítanak annak) költségeit az önkormányzat teljes egészében átvállalja.

Terézvárosban a kedvtelésből tartott háziállatok, különösen a kutyák száma igen magas, és folyamatosan nő - többek, főleg az idősek számára sokszor a kutya vagy a macska jelenti az egyetlen élő kapcsolatot. A rossz anyagi körülmények között élőknek viszont az éves kötelező oltás, az ajánlott kombinált oltás és az ivartalanítás anyagilag nagy terhet jelent. A terézvárosi önkormányzat mostantól két hónapon át jelentősen átvállal ezekből a terhekből: minden terézvárosi lakcímkártyával rendelkező kerületi lakosnak 50%-os kedvezményt biztosít az oltások és az ivartalanítás árából, míg a rászorulók (nyugdíjasok, gyermeküket egyedül nevelők, lakhatási támogatásban részesülők, illetve gyermekvédelmi támogatásban részesülők) oltási és ivartalanítási költségeit 100%-ban átvállaja. 

Számukra a veszettség elleni és az ajánlott kombinált oltás, valamint az ivartalanítás 2 hónapig, illetve a készlet erejéig INGYEN van!

 

A mindenkinek járó 50%-os támogatást a gazda nevére kiállított, legalább egy éves terézvárosi lakcímkártya bemutatásával lehet igénybe venni, illetve kutyák esetében feltétel, hogy az állat transzponderrel (mikrochippel) legyen ellátva és szerepeljen az ebnyilvántartásban. 

 

Az INGYENES juttatásokat a jogosultság igazolása mellett vehetik igénybe azok, akik...

 

  • öregségi nyugdíjat vagy rokkantsági ellátást kapnak
  • az igénylést megelőző egy évben eseti vagy lakhatási támogatásban részesültek
  • gyermekeiket egyedül nevelik
  • gyermekének rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot állapítottak meg.

 

Nekik, a lakcímkártya mellet, a következő dokumentumokat kell magukkal vinniük és a rendelőben bemutatniuk:

 

  • öregségi nyugdíjban vagy rokkantsági ellátásban részesülők esetében a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a tárgyév elején küldött, az öregségi nyugdíj, illetve a rokkantsági ellátás tárgyévi összegét rögzítő tájékoztató levél, nyugdíjas igazolvány vagy nyugdíjas utazási igazolvány,
  • az igénylést megelőző egy évben eseti vagy lakhatási támogatásban részesültek esetében eseti, illetve lakhatási támogatást megállapító, egy éven belül kiállított határozat,
  • gyermekeiket egyedül nevelők esetében a Magyar Államkincstár által kiadott igazolás arról a körülményről, amely szerint a szülő gyermekét egyedül neveli,
  • a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők esetében a jogosultságot megállapító határozat.

 

A jogosultságot és a kezelésre vitt állat állapotát az állatorvos ellenőrzi.

A támogatás a jelentkezés sorrendjében, az önkormányzat költségvetésében elkülönített keretösszeg erejéig használható fel.

 

Az állatok oltását és ivartalanítását az önkormányzattal szerződött Retr-Ó utca állatorvosi rendelőben végzik el (1066 Budapest, Ó utca 36.) a jogosultságot igazoló iratok bemutatása után. Érdeklődni dr. Kósa Zita állatorvosnál lehet a 06-30-463-5023-as telefonszámon.

 

 

Az ivartalanítások árai terézvárosi lakcímkártyával

 

Kutya

Nőstény

Kan

Kistestű

20 000 Ft

Kistestű

16 000 Ft

Közepes méretű

22 000 Ft

Közepes méretű

18 000 Ft

Nagy méretű

24 000 Ft

Nagy méretű

20 000 Ft

Óriás méretű

27 000 Ft

Óriás méretű

22 000 Ft

 

Macska

Nőstény

Kandúr

15000 Ft

7000 Ft

 

Veszettség elleni oltás féregtelenítéssel: 2500 Ft

Kombinált oltás veszettség elleni oltással, féregtelenítéssel: 7250 Ft