Születésnapi köszöntő nőnapon

Kerületünk 90 éves lakóját, Csopák Lászlónét Bundula Csaba alpolgármester éppen nőnapon köszöntötte fel.

Jutka néni Podmaniczky utcai otthonában fogadta az önkormányzat képviseletében érkezett alpolgármestert, aki a virágcsokor és a finomságokat tartalmazó ajándékcsomag mellett átadta neki Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is. Bundula Csaba nőnap alkalmából is felköszöntötte a 90 éves Csopák Lászlónét, hiszen éppen március 8-ra esett a vendégeskedés.

 

 

Csopák Lászlónét Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte fel
 

Mint megtudtuk, Jutka néni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tornyospálcán látta meg a napvilágot, kilenc évtizeddel ezelőtt.

 

– Sajnos tanulni nem nagyon volt lehetőségem, rossz korban születtem, a háború sok tervemet keresztülhúzta. Csak négy elemit tudtam elvégezni, Budapestre pedig úgy kerültem, hogy a férjem itt kapott munkát. Ő az akkori közlekedési vállalatnál dolgozott, én pedig előbb egy zöldségesnél voltam eladó, aztán az Eötvös utcában egy nyomdában tanultam meg a szitanyomást, végül én is a BKV-hoz kerültem, ahol minőségi ellenőr voltam nyugdíjazásomig – mesélt életéről kerületünk szépkorú lakosa, akinek két fia és két unokája is Kanadában él. Jutka néni elárulta, hogy ők májusban jönnek haza, testvérével és az itthon élő rokonokkal pedig néhány nap múlva ünneplik meg a kerek születésnapot.

 

– Mindent magam csinálok. Bevásárolok, főzök, nagy gondot fordítok a takarításra és a virágokat is szeretem rendezgetni – hallhattuk a kedves, mosolygós asszonytól, aki büszkén mutatta meg a patyolattiszta lakást, de még a kamrába is beinvitált, ahol ugyancsak katonás rend uralkodott.

 

 

Jutka néni 1968 óta él a kerületben

 

Jutka néni 1968 óta él a kerületben, először az Eötvös utca 10. alatt lakott társbérletben, 1974-től pedig mostani otthonát, a Podmaniczky utcai lakást használja.

 

 

A folyosót díszítő virágokat is ő gondozza

 

Kérdésünkre elárulta, szerinte a hosszú életnek semmi más titka nincs, mint az, hogy sokat kell dolgozni és nem szabad elhagyni magunkat. Ő aztán ennek szellemében él, hiszen sosem tétlenkedik, így kivételesen jó egészségnek is örvend. Mint mondta, gondolkodik rajta, hogy beköltözik egy idősek otthonába, de csak akkor, ha majd öreg lesz…