Születésnap: szépkorúakat köszöntött az idősügyi tanácsnok

Szász Károly idősügyi tanácsnok a napokban a 90 éves Turák Jánosnét és a 95 éves Cseh Gergelyt köszöntötte.

Turák Jánosné Julika nénit 90. születésnapján Szász Károly idősügyi tanácsnok köszöntötte az önkormányzat nevében virággal és ajándékkal.

 

A mai napig is aktív és diákokat korrepetáló pedagógus lányával és felnőtt unokájával él Eötvös utcai otthonában immár 1964 óta. Gyermekéveit Maglódon töltötte, majd a szerelem hozta a fővárosba, ahol aztán irodalomtörténész férjével élt boldog házasságban.

 

Julika néni magyart és történelmet tanított, 1957-ben a Deák Téri Általános Iskolában kezdte a pályát, majd 1964-ben az Eötvös József Gimnáziumba került, ahol 1995-ös nyugdíjazása után még egészen 2002-ig dolgozott. A majd négy évtizedes pedagógusi pályája igazán boldoggá tette, mint mondta: szerencsésnek tartja magát, hogy egész életében azt csinálhatta, amit szeret. Diákjait nagyon szerette, keze alól kikerült miniszter, politikus, sok-sok orvos, jelenlegi háziorvosát is ő tanította magyarra.

 

A 90 éves ünnepelt a beszélgetés során többször is elmondta, hogy nagyon elégedett, jól érzi magát a bőrében és örül, hogy a mai napig képes tanítani. Búcsúzóul egy Mikszáth Kálmántól származó idézettel köszönt el a vendégektől: „Menjenek haza azzal a tudattal, hogy láttak ma egy boldog embert!”

 

 

Szász Károly idősügyi tanácsnok, Cseh Gergely és lánya

 

Cseh Gergelyt 95. születésnapja alkalmából kereste fel Szász Károly idősügyi tanácsnok ajándékokkal és a kerek évfordulóra emlékeztető oklevéllel. Az ünnepelt 1960 óta él Terézvárosban, jelenleg az Izabella utcában, ahol lánya gondoskodik róla.

 

Gergely bácsi Csongrádon született és nőtt fel, majd a katonaság miatt került a fővárosba, s mivel remek zenész volt, itt is tartották. Szaxofonon és fagotton játszott, tagja volt a tűzoltózenekarnak és a filharmónia együttesének is, de számos helyen fellépett miután elvégezte a konzervatóriumot. Két lánya, négy unokája és öt dédunokája van, a család egy része külföldön él, de ha itthon vannak, nagy örömmel töltik együtt az időt. A kerületünk szép kort megélt lakója szívesen sétál lányával Terézváros utcáin, sokat olvas, ott jártunkkor éppen a Terézvárosi Kalendárium volt az ágya mellett.