Születésnap: Piroska néni százéves

Minden egyes napnak örüljenek, szerető családdal vegyék körbe magukat, teljesítsék be álmaikat, aki utazni vágyik, az pedig bátran vágjon neki a nagyvilágnak! – adta meg a boldog élet receptjét a nálánál fiatalabbaknak a századik születésnapját ünneplő Hidas Györgyné, Piroska néni.

Az ünnepséget izgatott készülődés, nagy sürgés-forgás előzte meg, a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonának vezetője, Somogyi Bernadett és munkatársai, az otthonban élő lakótársak népes csoportja mindent megtett azért, hogy Piroska néni századik születésnapján minden tökéletes legyen.

 

Az ünnepelt boldogan fogadta szeretett unokaöccsét és a meglepetésvendégként érkező terézvárosi polgármestert, Soproni Tamást, Miyazaki Jun alpolgármestert és Szász Károly idősügyi tanácsnokot, valamint a Budapest főpolgármesterének jókívánságait tolmácsoló Surányi Gabriella főtanácsadót.

 

 
Soproni Tamás köszöntötte az ünnepeltet

 

Piroska néni Nagyszalontán született, az általános iskola elvégzése után a debreceni Dóczy Gimnáziumban érettségizett. A jobb lehetőségeket keresve családja Budapestre költözött, ahol őt azonnal felvették az Iparművészeti Főiskolára.

Szobrászatot tanult, de később tájképeket is festett, műveit számos galériában állították ki. Férjét, akivel élete végéig harmóniában, szeretetben éltek, munkahelyén, egy tervezőirodában ismerte meg. Saját gyermekük nem született, így unokahúgukat és unokaöccsüket halmozták el szeretettükkel.

 

 
Az önkormányzat oklevelét Szász Károly adta át

 

Elmondása szerint sok-sok bánat mellett szép pillanatokat is bőséggel tartogatott számára az élet. A legnagyobb öröme, hogy elfogadták, sokan szerették képeit, szobrait, szívesen olvasták novelláit is. Mindig vágyott arra, hogy megismerhesse a világot, nagyon szeretett utazni, kalandozásai során még a Niagara-vízeséshez is eljutott. A szenvedéllyel végzett alkotómunkán túl a művészet, az opera, na meg a rejtvényfejtés is életre szóló szerelemnek bizonyult.

A hosszú élet titka a másikra odafigyelés, a türelem a világ felé – mondta mosolyogva.

 

 
Miyazaki Jun sok boldogságot kívánva koccintott Piroska nénivel

 

Piroska néni láthatóan meghatódva fogadta az ajándékokat, virágcsokrokat, a kerület polgármesterének és Budapest főpolgármesterének oklevelét, a sok-sok jókívánságot, a születésnapi tortát és a tiszteletére adott műsor fellépői, Bencze Enikő és Hegedűs Valér régi slágerekből kötött jelképes bokrétáját.

 

 
További jó egészséget kívánunk Piroska néninek!