Születésnap: Matild néni 95 éves lett

Matild néni Nagymező utcai lakásában fiával együtt fogadta Hegyi András önkormányzati képviselőt, aki átadta számára Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is.

A rendkívül meghatott ünnepelt szívesen nosztalgiázott az évforduló kapcsán, többek között felelevenítette, hogy nagyon fiatalon, már tizenöt éves korában munkába kellett állnia, nyomdász inasként dolgozott. Nagyon szerette a munkáját, nyomdászként ment nyugdíjba is.

 

 

Matild néni boldogan fogadta a köszöntést

 

Teljesnek érzi az életét, egy fia van, s nemsokára már a második dédunokája is megérkezik. Sajnálkozva mondta, hogy már jó ideje nehézére esik a járás, nagy szívfájdalma, hogy emiatt nem tud a kerületben sétálgatni. Figyelemmel kíséri a híreket, nemcsak a nagyvilág eseményeiről, de a kerületben történtekről is naprakész. Rengeteget olvas, amihez még szemüvegre sincsen szüksége. Évtizedek óta élnek a kerületben, nagyon szereti Terézvárost. Szerinte a szeretet és az elégedettség a boldog élet titka, a gyűlölködés és a telhetetlenség beárnyékolja a mindennapokat.

 

További jó egészséget kívánunk az ünnepeltnek!

 

 

Az ünnepelt szívesen mesélt életéről Hegyi András képviselőnek