Születésnap: Erzsike néni 103 éves

A kerületben élő Horváth Béláné a közelmúltban ünnepelte 103. születésnapját.

Erzsike néni Szondi utcai lakásában fogadta Soproni Tamás polgármestert és Szász Károly önkormányzati képviselőt a jeles nap alkalmából. A rendkívül meghatott ünnepelt szívesen nosztalgiázott az évforduló kapcsán, és örömmel mesélt az életéről.

 

 

Soproni Tamás polgármester tortával is megajándékozta kerületünk 103 éves lakóját

 

A Wekerletelepen született, de az élete nagy részét Terézvárosban töltötte, pontosan 72 éve él a Szondi utcában. „Egy kis táskával és fogkefével érkeztem az én Bélámhoz, és bizony én kértem meg a kezét. Öreglány voltam, és szerettem volna férjhez menni” – villantotta meg humorérzékét az ünnepelt.

 

 

Szász Károly idősügyi tanácsnok virággal köszöntötte az ünnepeltet, Erzsike nénit

 

A házasságuk nem csak boldognak, tartósnak is bizonyult, 58 évig éltek együtt nagy szeretetben. „Egyenrangú párjai voltunk egymásnak, és akkora volt közöttünk az összhang, hogy ha én elkezdtem egy mondatot, a Bélám befejezte. Óriási veszteség volt, amikor itt hagyott”.

 

Sajnos gyermekük nem született, és több kísérletet tettek az örökbefogadásra, ám végül mindig csalódniuk kellett. Erzsi néni kissé szomorú amiatt is, hogy a házban nem ismer már szinte senkit, teljesen kihaltak vagy lecserélődtek a régi lakások tulajdonosai.

 

Titkárnői, gépírói és könyvelői képesítéseket szerzett, mint meséli, ez akkoriban nagyon menőnek számított. „Többnyire ügyvédek mellett dolgoztam, a Közlekedési és Postaügyi Minisztériumban pedig a miniszter titkára voltam. Gondoltam is rá, hogy jelzem, szívesen besegítenék az állami költségvetésbe, hátha jobban be tudnám osztani a pénzt.”

 

A Vöröskeresztnél 50 évig volt, nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek segítsenek a rászorulókon. Napjai nagy részét rejtvényfejtéssel tölti, ami nem csak az elméjét, a memóriáját is frissen tartja. Mindenre emlékszik, tudja az egykori óvónői nevét, vagy hogy egy-egy iskolai rendezvényen melyik verset szavalta.

További jó egészséget kívánunk az ünnepeltnek!