Születésnap: Adrienn néni 90 éves

Az Ódry Árpád Művészotthon lakója, Lévai Lászlóné a napokban töltötte be 90. életévét.

A jeles nap alkalmából Császárné Csóka Ilona képviselő köszöntötte az ünnepeltet, és átadta számára Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét.

Adrienn néni 14 éve az otthon lakója, mint mesélte, nagyon jól érzi magát ott. Kétéves korában jelent meg róla az első fotó a Színházi Élet című lapban, amikor gyermekszépségversenyt nyert. Ötévesen táncvizsgát tett, s először lépett fel Lakner Artúr gyerekszínházában, 1936-tól pedig rendszeresen szerepelt. Több évig volt hallható a Magyar Rádió gyermek- és ifjúsági adásaiban.

 

 

Egy kép a régmúltból

 

Eleinte nem akart színésznő lenni, de egy rendezőiroda igazgatójának felkérésére részt vett egy kéthetes körúton, amelynek hatására eldöntötte, hogy csakis színésznő lesz. Makkai Margit Színiiskolájába is járt. 1949-től a Bányász Színházban (később Déryné Színház) lépett fel, 1950-től az MNDSZ Kulturautó, 1951-ben pedig a Faluszínház tagja volt. 1954-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

A Déryné Színházban játszott, majd 1962-ben szerződött a Fővárosi Operettszínházhoz. 1987-től nyugdíjba ment, de 2016-ig még kapott szerepeket. A színpad magát az életet jelentette számára, és a kedvenc szerepét sem tudta kiemelni, minden darab, amiben játszott, kedves volt számára. További jó egészséget kívánunk az ünnepeltnek!