Születésnap a közösség lámpásainál

Egyéves lett a kerületi látássérültek klubja, s ezt május 15-én ünnepelték meg a szervezetnek helyet adó Eötvös10-ben.

Tavaly februártól kezdte meg kerületünkben működését a látássérültek közösségi klubja. A terézvárosi lámpások nevet viselő csoport a kezdetektől az Eötvös10-ben tartja foglalkozásait, a születésnapi ünnepségre is itt került sor.

 

 

Fodor Ágnes és Bundula Csaba gyújtotta meg a közösség lámpását

 

Elsőként Lukács Böbke, a közösség civil szervezője köszöntötte a megjelenteket. Röviden értékelte a mögöttük álló egy esztendőt. Ebből kiderült, hogy a legnagyobb kihívást a klubtagok komfortzónából történő kimozdítása jelentette, ezt pedig az érdeklődésük minél hatékonyabb felkeltésével igyekeztek elérni a szervezők.

 

– Nagyon sok érdekes, színes programon vehettünk részt, jártunk kirándulni, voltunk koncerten, színházban, kiállításon, múzeumban, elmentünk a Margit-szigetre, de a közeli Hunyadi téri rendezvényekre is kilátogattunk közösen. Köszönet illeti a számunka helyet adó Eötvös10 vezetőségét és munkatársait, akik a kezdetektől fogva nagyon kedvesen bánnak velünk, és a terézvárosi önkormányzatot is, hiszen a programjaink az ő támogatásukkal valósulhattak meg – hallhattuk a klub vezetőjétől.

 

 

Lukács Böbke nagy lelkesedéssel szervezi a gyengén látók közösségének programjait

 

A születésnapi ünnepségen ott volt Terézváros alpolgármestere, Bundula Csaba is, aki ebből az alkalomból felajánlotta, hogy az önkormányzat a közeljövőben kirándulást szervez a gyengén látók közösségének, s erre ő maga is elkíséri a lelkes kis csapatot.

 

 

A vidám hangulatú összejövetelen alkalom adódott az ünneplésre is

 

Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) elnöke elismerően szólt a hatodik kerületiek munkáját koordináló Lukács Böbke áldozatvállalásáról, nélküle ugyanis nem lehetett volna ilyen sikeres az elmúlt egy esztendő.

 

Az ünnepi gondolatok végén a különlegesen szép orgánumáról ismert tévébemondó, Szalóczy Pál szavalt a jelenlévőknek, majd felvágták és jóízűen elfogyasztották az ünnepi tortát.