Színvonalas fúvószene a Hunyadi téren

Szeptember első szombatján a Nagymező utcai Bartók Béla konzervatórium növendékeiből álló Aeris Brass Kvintett volt a Hunyadi téri zenepavilon vendége. A tehetséges fiatalok műsorából a komoly és a könnyedebb műfaj kedvelői is találtak kedvükre valót.

A terézvárosi önkormányzat nevében Matokanovic Lídia képviselő köszöntötte a közönséget és mutatta be az ifjú zenészeket, a Tóth Marcell, Dénes András, Vitányi Milán, Solymosi Dániel, Szabó Bálint alkotta kamarazenekart.

 

 

Matokanovic Lídia képviselő köszöntötte a közönséget

 

Az Aeris Brass Kvintett két éve jött létre Adamik Gábor keze alatt a terézvárosi Bartók Béla konzervatóriumban. Megalakulásuk óta számos sikeres fellépést és versenyeredményt tudhatnak maguk mögött. Legutóbb a Kamara Virtuózok című műsorban vettek részt és egészen az elődöntőig jutottak. Idén nem csak a Virtuózokban mérették meg magukat, a Szentendrén megrendezett nemzetközi rézfúvós kamaravesenyen első helyezést értek el. A sikeres közös zenélés mellett a csapat tagjai egyéni sikerekben is bővelkednek mind országos, mind nemzetközi téren.

 

 

Az Aeris Brass Kvintett két éve jött létre

 

Amint felcsendültek az első hangok, sorra érkeztek a zenekedvelők a Hunyadi téri színpadhoz.

 

 

Mint a tavaszi szombat délelőttökön, most is kézműves-foglalkozás várta a gyerekeket a téren, ahol Matokanovic Lídia és Hegyi András képviselő édességgel lepte meg őket