Színházjegyeket kaptak az idősek

A terézvárosi önkormányzat minden esztendőben, több alkalommal is ajándék színházjegyekkel kedveskedik a Terézvárosi Gondozó Szolgálat idősek klubjába járóknak és a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában élőknek.

Ezúttal az önkormányzat a szeptember elején a Thália Színházban nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Vidéki Színházak Fesztiváljának két kitűnő produkciójára szerzett be jegyeket, melyeket a szépkorúaknak Simonffy Márta adott át.

 

 

A színházjegyeket Simonffy Márta alpolgármester (jobbról) vitte el a Tegoszba

 

Simonffy Márta elmondta, az önkormányzat különböző kulturális programokkal igyekszik egy kis színt vinni a kerületben élő idősek életébe. Szavai szerint a Hunyadi téri a Tér/Zene-Zene/Tér koncertsorozat műsorának összeállításakor is nagy gondot fordítanak arra, hogy a szépkorúak is megtalálják a hozzájuk közelálló, nekik tetsző programokat. Simonffy Márta örömének adott hangot, hogy a Zeneakadémia előtti nagyszabású szabadtéri hangversenyen egyre több inkább már az idősebb korosztályhoz tartozó terézvárosi lakossal találkozik.

 

Mint mondta: a Thália Színház fesztiválja azért különleges, mert a fővárosi közönség ritkán találkozhat kiváló vidéki alkotók, színházi társulatok produkcióival. Simonffy Márta a Kecskeméti Katona József Színház Király beszéde című előadására harmincöt darab jegyet adott át Király Melindának a Tegosz nyugdíjas klub vezetőjének.

 

 

A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában is örültek a lehetőségnek

 

Somogyi Bernadett, a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonának vezetője az alpolgármestertől az önkormányzat ajándékaként hatvan darab a Győri Nemzeti Színház Heltai Jenő: A tündérlaki lányok darabjának budapesti bemutatójára szóló jegyet vett át.

Cserháti Zoltán

A Vázsonyi Idősek Otthonának lakói nevében nagyon szépen köszönöm azt a sok törődést, figyelmet, amit az önkormányzattól kapunk. Nekünk már az önmagában ajándék, hogy fontosnak tartanak, ember számba vesznek bennünket. Néhány napja a Széchenyi fürdőben is nagyszerűen éreztük magunkat. Hasonló programokra, akár hetente is örömmel elmennénk. Mivel én negyven évet éltem a gyógyvízéről híres Egerszalókon, ezért különösen élveztem a fürdőben töltött időt. Sokan szeretünk színházba járni, de bizony nem mindegyikünk engedheti meg magának, hogy ilyesmire költsön, köszönjük az önkormányzatnak, hogy gondolt ránk.