Színes programok és ünnepségek a Terézvárosi Búcsún

Színes programkínálat, ünnepi mise és díszpolgári ünnepség – dióhéjban így foglalhatjuk össze az október 12–13-án megtartott Terézvárosi Búcsú eseményeit.

A Szófia és az Eötvös utcában kézműves és gasztronómiai vásár várta a terézvárosiakat. A gyerekek a Kolompos együttes, a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjén szórakozhattak, de volt Banyamosoda, Jancsi és Juliska vagy MintaPinty is. A felnőttek számára többek között a Balkan Fanatik, Kovács Kati és a Honeybeast koncertjével készült az önkormányzat.

 

A Teréz-templomban megtartott ünnepi szentmise főcelebránsa dr. Márfi Gyula érsek volt, majd a körmeneten vettünk részt.

 

Vasárnap délután ünnepélyes keretek között került sor a kitüntetések átadására. A Terézváros díszpolgára címet Bugár-Mészáros Károly műemlékvédelmi szakmérnök, várostörténész vehette át, posztumusz elismerést kapott Gábor Marianne, a kitüntetést a festőművész hagyatékának gondozója, Monori Józsefné vette át. Terézvárosért kitüntetéssel ismerték el Szalai Zsolt szerkesztő-riporter és Oszvald Marika operetténekes munkáját. A Terézváros Mestere kitüntetést Kiss László és ifj. Kiss László szikvízkészítő mesterek kapták, a Terézváros Sportolója díjat pedig a Kölcsey Ferenc Gimnázium sportiskolai programot működtető pedagógusai. Dr. Szabó Katalin orvos igazgató, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat laborvezető főorvosának munkáját Fromm Pál Emlékéremmel ismerte el a kerület vezetése.

 

 
 
Kézműves és gasztronómiai vásár az Eötvös és a Szófia utcában

 

 

 
 
Mágikus virágok felvonulása

 

 

 
 
A Balkan Fanatik koncertje szombat este

 

 

 
 
Ünnepi szentmise a Teréz-templomban

 

 

 
Körmenet a mise után

 

 

 
 
Terézváros idei díjazottjai Hassay Zsófia és Simonffy Márta társaságában

 

 

 
 
A díszpolgári ünnepséget Kovács Kati koncertje követte

 

 

 

 
A Honeybeast koncertjével zárult a Terézvárosi Búcsú eseménysorozata