Szeretik a cargo-futárokat a terézvárosiak

A Jóügy Kft. 2021 januárjában végzett, fenntartható szállítási módokkal kapcsolatos online kérdőíves kutatásában a kerületi lakosok tapasztalatait, véleményét vizsgálta.

A kérdőíves kutatás azt mutatja, hogy a teherkerékpáros szállítás többnyire ismert és kedvelt környezetbarát módszer. A cargo kerékpárral szállító cégek szolgáltatásait egészen sokan veszik igénybe, de azt még kevesen tudják, hogy a speciális járműveket egyéni használatra is lehet bérelni.

 

A megkérdezettek leginkább azt tartották problémásnak, hogy a kereskedelmi árufuvarozás során elfoglalják a járdákat, illetve hogy kevés a kereskedelmi árufuvarozás számára fenntartott hely.

 

A kerületben jelentős, 85 százalékos azok aránya, akik fontosnak tartják a környezetbarát szállítási módok támogatását. A válaszadók a felsorolt lehetőség közül a helyi vállalkozók környezetbarát áruszállításának elősegítését és a kerületi lakossági futár/postai szolgáltatások környezetbarát szállítóeszközzel való használatát ítélték a legfontosabbnak. 

 

A felmérés eredményeit részletesen itt olvashatják.