Századfordulós hangulat a Hunyadi téren

A boldog békeidőket idézte meg Kovács István és Sajgál Erika augusztus 17-én, a Hunyadi téren.

A zenepavilonnál már este hat óra előtt gyülekeztek az érdeklődők. Sokan ünneplőbe öltöztek, s ez vélhetően annak is volt köszönhető, hogy egy színházi estével is felért a mostani TÉR/ZENE - ZENE/TÉR előadás.

 

 

A fellépő művészeket és a közönséget Matokanovic Lídia képviselő köszöntötte

 

A kerületünkben élő művészházaspárt és a teret megtöltő közönséget elsőként Matokanovic Lídia képviselő köszöntötte, aki röviden bemutatta a két méltán népszerű színészt, akiket színházi szerepeiken kívül mozi- és tévéfilmekből is ismerhet a közönség.

 

 

Sajgál Erika és Kovács István hosszú évek óta él Terézvárosban

 

Sajgál Erikát a nagy sikerrel futó 200 első randi című napi sorozatban láthatják ősztől újra, Kovács Istvánt ikonikus történelmi filmek főszereplőjeként ismerte meg az ország. A Kárpáthy Zoltán és az Egri csillagok Bornemissza Gergője örökre összefonódik a nevével. Találkozhattak vele a Szomszédokban, az Abigélben és számtalan emlékezetes filmben. Ősztől a Spinoza Színház új bemutatójában láthatják őket.

 

 

Mindenki élvezte a boldog békeidők hangulatát

 

A szombati előadás címe Boldog békeidők volt. A Terézvárosban élő művészek zenés estjén századfordulós szerelmes kalandtúrát jártunk be versekkel, kuplékkal a Ligetből, sok-sok nevetéssel és sanzonokkal, amelyeket a nézők is együtt énekeltek velük. Az est folyamán olyan sanzonok, kuplék, versek hangoztak el, amelyekben édes nők és a szeretnivaló férfiak örök titkai bújnak meg.

 

 

A népszerű művészházaspár sanzonokat, kuplékat hozott a Hunyadi térre
 

Sajgál Erika és Kovács István ezen az esten többek között Molnár Ferenc, Heltai Jenő, valamint Gábor Andor versei, illetve jelenetei közül válogatott. Az est folyamán hallhatók voltak Szirmai Albert és Fényes Szabolcs dalai is, akárcsak ismert sanzonok és kuplék. Az előadást zongorán kísérte: Fekete Mária.

 

 

Hassay Zsófia (középen) megköszönte a művészek előadását, és a jövő heti koncertre is felhívta a közönség figyelmét
 

A közönség soraiban ezen az estén ott volt Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere is, aki a koncert végeztével megköszönte a művészek előadását, és felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy a zenés szombat esték folytatódnak. A következő alkalommal L.L. Junior lesz a sztárvendég, aki ugyancsak több szállal kapcsolódik kerületünkhöz.