Szabadon a szabadban: Föld napi fotózás Terézvárosban

Játékos fotópályázatot hirdet az önkormányzat és az E10 Terézvárost és a természetet szeretők, valamint a fényképezést kedvelők számára. Itt a tavasz, a jó idő, egy séta a szabadban jót tesz a hangulatunknak és fizikai állapotunknak is. Mivel a járványhelyzet miatt a Színtér Föld napi rendezvényei is elmaradnak, egy közös, fényképezős játékkal szeretnék kárpótolni Terézváros lakóit. Mert akár hisszük, akár nem, a beton egy dzsungel!

Bár a sűrűn beépített Terézvárosban kevés a zöldfelület, a kevés zöld között is felfedezhetjük és másoknak is megmutathatjuk a „természet csodáit”. Minden, ami a szabadban él – fák, virágok, rovarok vagy madarak –, méltók lehetnek a megörökítésre. Nincs formai megkötés, a képek készülhetnek telefonnal, vagy fényképezőgéppel. A beérkezett alkotásokból film készül, melyet április 22-én, a Föd napján megosztanak az Eötvös10 és Terézváros Facebook oldalán.

 

Ezen a napon derül fény a nyertesekre is: a fotók beküldői között az önkormányzat felajánlásával értékes nyereményeket sorsolnak ki, a három legszebb alkotás készítője a zsűri döntése alapján különdíjban részesül.

 

A zsűri elnöke: Baki Péter, a Mai Manó Ház igazgatója, a zsűri tagjai: Temesvári Szilvia környezetvédelemért felelős alpolgármester, Heltai László képviselő, a környezetvédelmi bizottság elnöke és Gálvögyi Dorka, az Eötvös10 igazgatója.

 

Beküldési határidő: 2021. április 11., vasárnap éjfél

 

A beküldés módja

A fotókat az alábbi email címre várják: eotvos10jatek@gmail.com
Minden fényképnél tüntessék fel, mikor és hol készült a felvétel.

 

A részvétel feltételei

- A játékban részt vehetnek a Terézvárosban élők és/vagy itt dolgozók, korhatár nélkül.

- A beküldött fényképek ne legyenek 5 évnél régebbiek.

- Az alkotások Terézvárosban készüljenek.

- Egy pályázó maximum 5 fényképpel indulhat.

- Egy-egy fotó jól beazonosítható legyen, ezért a kép file-elnevezése az alábbiak alapján történjen: Név_Kepcime_Fotózás helyszíne_Fotózás időpontja – pl.: MintaÉva_200nárcisz az oviban_Munkácsy Mihály utca_2021.04.10

 

A képeket nagy felbontásban küldjék el, a JPG/PNG képek mérete: 300 dpi, minimum 2 Mb

 

A játék résztvevői a kép beküldésével nyilatkoznak arról, hogy a fényképet a pályázó készítette, és annak nyilvános közzétételéhez hozzájárul. Kiskorú pályázó esetén szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.