Szabad a Slam!

Online slam poetry pályázatot hirdetett 14 év feletti fiatalok számára a magyar költészet napja alkalmából az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér. A 21. századi költőversenyre március 31-ig lehet jelentkezni!
Kemény Zsófi

A pályázatra öt perces házi videókat várnak a szervezők, melyekben abszolút legálisan mondhatja mindenki a magáét, akinek bármiféle gondolata támad a körülöttünk zajló világról. A pályaműveket menő slammerek, Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, slammer és rapper, Simon Márton költő, műfordító és Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr mozgalom alapítója bírálják el. A zsűri mindenkit arra biztat, hogy cseppet se fogja vissza magát, hiszen ahogy Kemény Zsófi fogalmaz, a slam a szabadságról szól. „Arról, hogy szabad gondolnunk valamit a minket körülvevő világról és önmagunkról, és ezeket a gondolatokat szabadon elmondhatjuk olyanoknak, akik tényleg kíváncsiak ránk. A gondolat és a színpad között ott van a munka: a sok-sok átgondolás, a szöveg megformázása, az előadásra való felkészülés és az izgalom, hogy jó-e a szöveg, sikerül-e majd jól elmondani és elég hatásos lesz-e. Ezért az izgalomért érdemes csinálni. Mert kiállni és elmondani azt, amit akarunk, az a szabadság. És a szabadság mámorító.”

 

A beérkezett alkotások április 11-étől, a magyar költészet napjától nyilvánosan megtekinthetők lesznek az Eötvös10 Facebook oldalán. A szakmai zsűri által három legjobbnak ítélt slammer számára a járványhelyzet elmúltával fellépési lehetőséget biztosít az Eötvös10. A fellépési lehetőség és az alkotás mámorító élménye mellett az első helyezett érdeme egy Lenovo tablet lesz, a második és harmadik pedig értékes kortárs könyvcsomagot kap majd.

 

Az 5 perces videók bármilyen formátumban (MPEG4, AVI, FLV, stb.) elkészíthetők, csak fel kell azokat tölteni valamelyik fájl- vagy videómegosztó (Google Drive, YouTube, stb.) oldalra.

A pályázaton való induláshoz az alábbi űrlapot kell kitölteni, illetve a videó linkje is itt adható meg március 31-ig!