Sokat javult a közbiztonság Terézvárosban

A kerület közrendjének és közbiztonságának javítása volt a témája annak az egyeztető fórumnak, amelyet július 18-án tartottak a VI. kerületi rendőrkapitányság épületében.

A konzultáción részt vett Lindmayer Viktor önkormányzati képviselő, a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke, valamint Gerencsér Barnabás közbiztonsági referens.

 

 

A képen (balról jobbra) Szilvásiné Ikládi Eszter, a kerületi rendőrkapitányság hivatalának vezetője, Lindmayer Viktor önkormányzati képviselő, Vincze Mónika jegyzőkönyvvezető, Jurás Pálinkás Gábor, a Belvárosi Katasztrófavédelmi Örs parancsnoka és Gerencsér Barnabás közbiztonsági referens
 

Mobiltelefon-lopások még mindig előfordulnak a kerületben, álrendőrök is felbukkantak, jó hír azonban, hogy az unokás trükkösök a Terézvárosban élőket már nem tudják olyan könnyen megtéveszteni – vázolta beszámolójában Stefanik János kapitányságvezető-helyettes.

 

Nincs már bulinegyed a VI. kerületben, az ugyanis áttevődött a Király utca VII. kerületi oldalára, így csökkent a garázdaságok és a szórakozóhelyekhez köthető lopások száma is.

 

Személygépkocsi-lopás az idén nem volt Terézvárosban, ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a kerület nagyon jól be van kamerázva. Gépkocsifeltörés is nagyon ritkán fordul elő a többi kerülethez képest és lakásbetörés sem történik már.