Sokakat vonzott Terézváros korzója az Andrássy úton

Környezetvédelmi totó, ajándékcsomagok és kerékpárok sorsolása, közbiztonsági bemutató, óriáscsocsó és sok-sok játék jellemezte az autómentes hétvégén, szeptember 21–22-én az Andrássy úton megrendezett Terézváros korzóját.

Az önkormányzat évek óta sikeres résztvevője a mobilitási hét és az autómentes napok programjainak. Mint a korábbi években, a kerület vezetése az idén is saját programokkal várta az érdeklődőket az Andrássy út Vörösmarty és Rózsa utca közötti szakaszán.

 

 

A legifjabbak is remekül szórakoztak az Andrássy úton

 

Az önkormányzat sátrában a környezetvédelemé volt a főszerep. A környezetvédelmi totó kérdéseire helyesen válaszoló terézvárosiak között értékes ajándékcsomagokat és kerékpárokat sorsoltak ki most is, amelyeket Matokanovic Lídia képviselő, a környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnoka adott át a szerencsés nyerteseknek. Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere az idén is őszi gyümölcsöket kínált a látogatóknak.

 

 

Az újrahasznosított anyagokból készült játékokat sokan kihasználták

 

A kicsiket mindkét nap játékkal és kézműves-foglalkozással, a nagyokat az őszi évad gazdag programkínálatához kapcsolódó kulturális fejtörővel várta az Eötvös10 sátra. A legkisebbeknek játszósátrat rendeztek be az intézmény munkatársai sok-sok készség- és képességfejlesztő játékkal.

 

 

Hassay Zsófia polgármester őszi gyümölcsöket kínált

 

A Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány Lindmayer Viktor képviselő vezetésével és a VI. kerületi rendőrkapitányság közös programokkal készült a hétvégére. Az érdeklődők látványos bemutatókon vehettek részt, a gyerekeket KRESZ-pálya és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos tesztek várták. A helyes megfejtést leadók között sport-ajándékutalványokat sorsoltak ki. Ugyanitt lehetőség volt a kerékpárok regisztrációjára is, amelynek során egyedi azonosítót kaptak a kétkerekű közlekedési eszközök.

 

 

A TEKA sátránál óriási kockákból kellett kirakni a képeket

 

A SportPont munkatársai izgalmas feladatokon keresztül hívták fel a figyelmet a mindennapos mozgás fontosságára. A rendészeti osztály és a polgárőrség munkatársai mindennapos tevékenységüket ismertették meg a látogatókkal, az érdeklődők az elektromos autókat is kipróbálhatták.

 

 

Ezúttal is nagy sikert aratott a gyerekek KRESZ-pályája

 

Emellett számtalan játék- és sportolási lehetőség közül választhattak a korzóra kilátogatók. Az óriásdarts, az óriáscsocsó, az Arvella játékpark, a giga-építőkockák és az óriási fajátékok remek kikapcsolódást biztosítottak minden korosztály számára. Az idén is volt bringás hajsza, ahol Porcsin Levente Goldsprint-világbajnok segített a versenyfeladatok megoldásában.

 

Vasárnap délután ritmusos dobszóra kapták fel a fejüket a Terézváros korzóján sétálgatók, a Fővárosi Nagycirkusz artistái ugyanis egy elektromos meghajtású járgányon vonultak végig az Andrássy út ezen szakaszán. A Trike nevű eszközön dobosok és zsonglőrök hirdették a cirkusz legújabb előadását, valamint a közelgő cirkuszfesztivált. Felvonulásukkal pedig természetesen ők sem szennyezték a levegőt, hiszen az általuk használt masinát áram hajtotta.

 

 

A környezetvédelmi totó kitöltői között Matokanovic Lídia tanácsnok kis segítőkkel együtt sorsolta ki a nyerteseket

 

Matokanovic Lídia szombaton és vasárnap összesen tíz ajándékcsomagot és hat kerékpárt sorsolt ki azok között, akik az önkormányzat sátránál kitöltötték a környezetvédelmi totót, és a VI. kerületben laknak. Mint megtudtuk, az ajándékcsomagokban újrahasznosított anyagból készült mosogatószivacs, szemeteszsák, környezetbarát vászontáska és bevásárlótasak, mosószóda, kézműves szappan és tollak is voltak.

Kékesi Gyöngyvér

Nagyon örülünk a kerékpárnak, amit valószínűleg a férjem használ majd. Ő ezzel járhat munkába, nem kell buszoznia és még a környezetet sem szennyezi. Három gyermekünkkel minden évben kijárunk az autómentes hétvégére, mert itt lakunk a közelben, a Szív utcában. Játszani is szoktunk, de komolyabb ajándékot még sosem nyertünk, így most nagyon nagy az öröm. Igyekszünk vigyázni a környezetünkre, ezért nem szemetelünk és szelektíven gyűjtjük a hulladékot.

Galbavi Ottó Pálné

El sem hiszem, hogy ilyen szerencsém van, én ugyanis két éve már nyertem itt egy kerékpárt, s most is sikerült. Három unokám van, és még én is szívesen biciklizem, így még nem tudom, kinél köt ki az ajándék. Terézvárosi nyugdíjasként szinte minden kerületi rendezvényen ott vagyok. Legutóbb a Széchenyi fürdőben, az egészségnapon jártam, amit nagyon élveztem, és már alig várom az Eötvös10-ben az idősek napja alkalmából megtartott előadást.