Segítség a terézvárosi rendőrök lakhatásához

Egy nagy alapterületű háromszobás lakást vehettek birtokba a Király utca 102.-ben azok a fiatal, Terézvárosban szolgálatot teljesítő rendőrök, akiknek nincssaját ingatlanuk. A lakás kulcsait Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere adta át szeptember 24-én a három szerencsés kapitánysági dolgozónak.

Nagy öröm számunkra, hogy segítséget nyújthatunk a Terézvárosban dolgozó fiatal rendőröknek. Az önkormányzat és a kerületi rendőrkapitányság évek óta példamutató együttműködésben dolgozik. Ezzel a segítségnyújtással is azt szeretnénk kifejezni, hogy a közbiztonság milyen fontos az önkormányzat számára – mondta el Hassay Zsófia.

 

 

A lakás kulcsát Hassay Zsófia polgármester adta át az ifjú rendőröknek

 

A három, Terézvárosban szolgálatot teljesítő rendőr, akik most beköltöznek a Király utcai lakásba, munkájuk elismeréseként kapják ezt a lakhatási lehetőséget.

 

Legutóbbi ülésén döntött úgy a képviselő-testület, hogy az önkormányzat és a Budapesti Rendőr-főkapitányság között fennálló haszonkölcsön-szerződés alapján egy újabb ingatlan birtokba adásával segíti a kerületben szolgáló fiatal rendőrök lakhatását. A Király utca 102. számú házban egy 113 négyzetméter alapterületű összkomfortos lakást alakított ki számukra az önkormányzat, három önálló élettérrel.

 

 

Három terézvárosi egyenruhás lakja majd a szobákat

 

Terézváros önkormányzata az elmúlt időszakban már két nagyobb alapterületű – Jókai tér 6., 5 szobás, 138 négyzetméteres és Podmaniczky utca 77., 3,5 szobás, 120 négyzetméteres – lakást bocsátott a kerületi rendőrkapitányság rendelkezésére. Ezekbe is fiatal, a kerületben dolgozó rendőrök költöztek, így tíz dolgozó ideiglenes szálláshoz jutását tudta támogatni a kerület vezetése.

 

Kecskés Tamás VI. kerületi rendőrkapitány köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és Terézváros polgármesterének azért a Budapesten egyedülálló segítségnyújtásért, amellyel már 14 kerületi rendőr elhelyezését sikerült megoldani, az önkormányzattal együttműködve.

 

 

Papp László alpolgármester, dr. Kecskés Tamás rendőrkapitány és Hassay Zsófia polgármester az átadón

 

A haszonkölcsön-szerződés határozatlan időre szól, s az ebben foglaltak szerint a BRFK-t terheli valamennyi, az ingatlan fenntartásával, használatával kapcsolatosan felmerülő közüzemi költség. A lakásingatlan tulajdonjogában ugyanakkor változás nem történik, a tulajdonos változatlanul az önkormányzat marad.

Sipos Patrik Szilveszter rendőr hadnagy

Óriási segítséget jelent mindhármunk számára, hogy lakóhelyhez jutottunk, a lakhatás megoldása ugyanis Budapesten nem a legegyszerűbb. A Király utcai új otthonunkhoz közel van a kapitányság, így akár gyalog is néhány perc alatt beérünk a munkahelyünkre. Eddig albérletben laktunk, így anyagiakban is nagy segítséget jelent ez a lakás. A kezdetektől baráti kapcsolat alakult ki hármunk között, ráadásul mindhárman vidékiek vagyunk, én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jöttem a fővárosba. Köszönjük az önkormányzatnak, a kapitányságnak és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ebbe a lakásba költözzünk.