Sakkversenyt tartottak az Eötvös10-ben

"Egyre több fiatalt vonz a szellemi párbaj."
"Egyre több fiatalt vonz a szellemi párbaj."

Terézváros Rapid Open címmel tartottak sakkversenyt május 5-én az Eötvös10-ben.

 

 

Szombat délelőtt a sakk szerelmeseivel telt meg az Eötvös10 pincehelyisége. A sportbaráti kapcsolatok elmélyítése, a versenyzési lehetőség biztosítása és a sakk népszerűsítése céljából életre hívott eseményt a Sirály Életmód SE szervezte.

Érdeklődésünkre a verseny szervezője, Juhász Béla elmondta: A megmérettetésre 52 fő nevezett, és remek hangulatú, sportszerű versenyt játszottak a sportolók. A találkozót a megalkuvás nélküli küzdelem jellemezte, ezt a sok sötéttel elért győzelem is alátámasztotta. A korrekt lebonyolítás érdekében – tekintettel a létszámra – a szervezők a versenykiírásban foglaltak szerint 9 fordulóval bonyolítottál  le a megmérettetést.

Juhász Bélától megtudtuk, hogy az Eötvös10-ben igazán ideális helyszínre találtak a sakkozók. Külön öröm, hogy a felnőttek mellett egyre több fiatalt is vonz ez a szellemi párbaj. Az ötvenkét induló is elismerésre méltó szám, hiszen az előző évben mindössze harmincöten voltak. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a Terézváros Rapid Opennel egy időben, a közelben egy másik ragos versengés is zajlott, s ha ez nincs, talán még többen jöttek volna az Eötvös10-be ezen a szombat délelőttön.

Matokanovic Lídia önkormányzati képviselő, tanácsnok támogatásának köszönhetően ezúttal a fiatal versenyzők legjobbjai a logikai készségeiket fejlesztő játékokat kaptak ajándékba. A nagy sikerre való tekintettel a rendezvényt ősszel ismét megtartják Terézvárosban, s a szervezők a sakk-diákolimpia ötletét is szeretnék megvalósítani a kerületben.

 

 

Sok fiatal nevezett a Terézváros Rapid Open versenyre


 

2018. május 07.