Rózsika néni 65 éve él Terézvárosban

Rábl Ferenc Sándornét június 6-án köszöntötte születésnapja alkalmából Czuppon Zsolt képviselő.

 

 

 

Rózsika néni nagy izgalommal várta a vendégeket, maga sütötte finomsággal és sok-sok szeretettel. Czuppon Zsolt képviselő, az önkormányzat tanácsnoka az ajándékok mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is elvitte a 90. életévét ünneplő terézvárosi lakosnak.

Rózsika néni nagy örömmel fogadta Czuppon Zsolt képviselőt

– Hatvanöt éve élek itt, ebben a Király utcai házban. Csodálatos szomszédaim vannak, nagyon jóban vagyunk, szeretek itt lakni. Kilencven évvel ezelőtt Kaposváron születettem, négy testvéremmel együtt. Sajnos édesanyám nagyon korán meghalt, kisiparos édesapám pedig Soponyára költözött velünk, ahol elég nehéz életünk volt. Ezért is próbáltam szerencsét 1945 után Budapesten, ahol rokonaink éltek. Kitanultam a varrást, amiből aztán egész életemben kerestem a pénzt. Itt ismertem meg a férjemet, aki elektronikai technikus volt, csodálatos életünk volt. Egy lányom született, most vele és a férjével élek együtt – mesélt Rózsika néni, aki irigylésre méltóan energikus, derűs és minden tekintetben pozitív.

Rábl Ferenc Sándorné hatvanöt éve lakik a Király utcában

Mint mondta, nagyon szeret másokon segíteni, bár szerényen élnek, ahol csak lehet, adni próbál. Szerencsére az egészsége még jó, így sokat jár-kel, otthon is ellátja magát, pár hónapja még létráról mosott ablakot. A Hunyadi téri piacon már a nevén szólítják az árusok, ami nem is csoda, hiszen évtizedek óta vásárol ott.

 

Nagy vágya, hogy eljusson újra Erdélybe, ahol 1996-ban, a csíksomlyói búcsún tett látogatása óriási élményt nyújtott számára. Természetesen ott is segített, árva gyerekeket támogatott.