Rendőreink ünnepe

Április 24-ikén, patrónusuk, sárkányölő Szent György napján a rend őreire irányul a közfigyelem. Terézvárosban sincs ez másként, az önkormányzat és Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) ilyenkor adja át a kerületben élők biztonsága felett őrködők egész évi áldozatos munkáját elismerő kitüntetést és jutalmakat. Idén az önkormányzat által alapított, Terézváros legkiválóbb rendőrének járó Szent György-díjat Hideg Roland címzetes rendőr törzszászlós a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon, Kecskés Tamás rendőrkapitánytól vehette át.

Az élet ezekben a napokban nemcsak mindennapjaink, de ünnepeink forgatókönyvét is felülírja – mondta Soproni Tamás polgármester, amikor a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök jutalmát és a Szent György-díjat ez alkalommal nem az arra jogosultaknak, hanem a kerületi rendőrkapitánynak adta át. Azt kérte,  hogy az egész évben lelkiismeretesen és magas színvonalon végzett munkájukért tolmácsolja az állománynak az önkormányzat és a TEKA köszönetét.

 

 

Soproni Tamás polgármester Kecskés Tamás rendőrkapitány gondjaira bízta a Szent György-díj átadását

 

Felidézte, hivatalba lépése után nem tudta, de remélte, hogy a kerületben élők biztonságáért a terézvárosi rendőrkapitányság és az önkormányzat új vezetése baráti légkörben, összehangoltan fog majd együtt dolgozni. Ez a kívánság maradéktalanul teljesült, Kecskés Tamás rendőrkapitánnyal gyakorlatilag első pillanatban megtalálták a közös hangot – tette hozzá. Mint mondta: heti rendszerességgel egyeztetnek, legyen szó bármilyen problémáról, az alezredesnek mindig van javaslata azok megoldására. Túlzás nélkül kijelenthető: nem csupán hivatása, de élete Terézváros biztonsága.

 

A polgármester kiemelte, a veszélyhelyzetben az önkormányzat rendészeti osztályának munkatársai mellett a kerületi rendőröknek jelentős érdemei vannak abban, hogy a lakosság biztonsága érdekében hozott intézkedéseket mindenhol betartsák.

 

 

A rendőrkapitány rövid beszédében elismeréssel szólt munkatársai teljesítményéről

 

Kecskés Tamás maga és a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök nevében megköszönte az önkormányzattól kapott kiemelkedő nagyságú támogatást. Fontosnak nevezete azt a kiváló együttműködést, azt az anyagi és erkölcsi elismerést, amivel a városrész vezetése folyamatosan hozzájárul ahhoz, hogy feladataikat a lehető legeredményesebben láthassák el.

 

A találkozót követően Kecskés Tamás a terézvárosi rendőrkaptányságon kis létszámú csoportokban megtartott állománygyűlésen adta át a Szent György-díjat Hideg Roland törzszászlósnak, aki a kerületben körzeti megbízottként teljesít szolgálatot. Szavai szerint, fegyelmezett és elkötelezett szakmai munkáját, segítőkészségét nemcsak kollégái, de a körzetében élők is elismerik.

 

 

Hideg Roland címzetes törzszászlós lett idén Terézváros rendőre

 

A kapitány ígéretéhez híven az önkormányzat vezetői és a maga nevében megköszönte munkatársai kiváló munkáját, és arra biztatta beosztottjait, hogy teljesítményükkel a jövőben is szolgáljanak rá a kivívott bizalomra, megbecsülésre.

 

 

A rendhagyó ünnepségen vehette át Kecskés Tamástól Sziráczki Levente rendőr hadnagy Budapest Rendőrkapitányának elismerését is

 

 

 

Fotó: Dimény András/kepszerk.