Rendőreink bárhol megállnák a helyüket

Egész évi kiemelkedő munkájáért ötvenkét terézvárosi rendőrt jutalmazott meg az önkormányzat.

Immár hagyomány, hogy a kerületi önkormányzat évente két alkalommal, áprilisban – Szent György naphoz kapcsolódva –, illetve karácsony előtt is pénzjutalomban részesíti a Terézváros közrendjéért dolgozókat.

 

December 14-én a kapitányság Szinyei Merse Pál utcai épületének eligazító helyiségébe egymás után öt csoportban érkeztek a legjobban teljesítők. Az elővigyázatosságot a Covid-járvány indokolta, ám sem rontott a találkozó jó hangulatán.

 

 

A megjutalmazott rendőrök egy csoportja

 

 

Kollégáit, beosztottjait elsőként dr. Kecskés Tamás, Terézváros rendőrkapitánya méltatta és köszönetét fejezte ki a magas színvonalú, lelkiismeretes munkáért. Mint mondta, az idei statisztikák is azt mutatják, hogy a hatodik kerületi kapitányság az élvonalban teljesít, van okuk a büszkeségre. Dr. Kecskés Tamás utalt arra, hogy a mögöttünk álló évben a normál szolgálatellátás mellett a Covid-járvány is rengeteg feladatot rótt az állományra, és ők állták a sarat. Mindezt úgy, hogy közben ők maguk is elszenvedték a pandémiával járó bizonytalanságot és sok esetben magát a betegséget is.

 

„Az eredményekhez az az egységes szemlélet vezetett, ami az itt élők biztonságát helyezi az első helyre. Mindennél többet mond, hogy az utóbbi években Terézvárosban nem történt a közvéleményt felborzoló, kiemelt bűneset, pedig a főváros kellős kellős közepén vagyunk. Elmondhatom, hogy az itt dolgozó rendőrök bármely nagyváros legveszélyesebb környékén is megállnak a helyüket” – beszélt elismerően kollégáiról a kapitány, aki azt is előrevetítette, hogy 2022-ben sem lesz könnyebb évük, mint az idei volt, de ők erre is felkészültek.

 

 

Töreki Milán, Gaár Iván, Soproni Tamás és dr. Kecskés Tamás

 

 

Soproni Tamás polgármester ugyancsak köszönetet mondott a kerület rendjéért dolgozó egyenruhásoknak és civil állománynak egyaránt. Mint mondta, városvezetőként és itt élő lakosként is örömmel tapasztalja, hogy Terézváros biztonságos hely. Az önkormányzat és a kerületi kapitányság kapcsolata kimondottan jó, kölcsönösen őszinték egymáshoz, nincs olyan kérés, felvetés, amire előbb-utóbb megoldást ne találnának. A kerület lehetőségeihez képest igyekszik segíteni az itt szolgálatot teljesítők munkáját, erre példa a térfigyelő kamerarendszer teljes megújítása, illetve a rendőröket is érintő szolgálatilakás-program is.

 

A Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) is támogatja a rendőrséget. Idén másfél millió forint értékben vásároltak a munkájukat segítő elektrotechnikai eszközöket, amit már birtokba is vehettek a rendfenntartók. Töreki Milán, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan, idén karácsonykor is minden rendészeti területen dolgozó munkatárs (rendőr, tűzoltó, rendész, polgárőr) finomságokkal teli ajándékcsomagot kap.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Berecz Valter/képszerk.hu