Rangos elismerést kapott dr. Tatár Péter

Kerületünk háziorvosa, dr. Tatár Péter Semmelweis-nap kapcsán az egészségügy egyik legrangosabb kitüntetését, a Batthyány-Strattmann László-díjat vehette át.

Július 1-jén az egészségügyben dolgozókat ünnepeljük, ekkor adják át a területen kiemelt teljesítményt nyújtó szakembereknek az őket megillető elismeréseket.

 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere június 29-én, a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepségen köszöntötte az egészségügyben tevékenykedőket. Itt került sor a Batthyány-Strattmann László-díjak átadására is, amit ezúttal dr. Tatár Péter, terézvárosi belgyógyász, háziorvos is megkapott.

 

A „szegények orvosáról” elnevezett elismerés egy életműdíj azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez az e tevékenység során elért évtizedes kimagasló teljesítményükkel, eredményeikkel. A kitüntetésben, idén összesen huszonnégyen részesültek.

 

Dr. Tatár Péter, évtizedek óta a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelő, háziorvosa, idén felnőtt háziorvosként csak ő kapta meg a díjat.

 

A rangos elismeréshez betegei nevében is gratulálunk!

 

Szöveg: G. E.

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu