Rakó József búcsúzott a Vörösmartytól

Rakó József igazgató búcsúztatta a tanévet június 14-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

A kicsit rendhagyó tanévzárón a nemrégiben Terézváros Közoktatásáért díjjal jutalmazott Rakó József mondott elsőként beszédet. Az igazgató a tőle megszokott laza, humorral átszőtt stílusban köszönt el iskolájától, ugyanis nyugdíjba vonul:

 

– Ha hiszitek, ha nem, én mindig ilyen iskolát álmodtam meg magamnak. Ami nem túl nagy, de nagyon-nagyon színes. Ahol, úgy, ahogy itt az előbb, együtt látok szerepelni kínai, venezuelai, félig grúz, roma és nem roma magyar gyerekeket. És mindenki örömmel nézi a másikat, és aki szerepel, tudja, hogy mindenki kíváncsian nézi.

 

 

Rakó József utoljára búcsúztatta igazgatóként a tanévet
 

Mindig az évzárón jövök rá arra, milyen szerencsés ember vagyok. Mert 6 éves korom óta szinte egyfolytában várom a nyári szüneteket, a tanévzáró ünnepélyt. Persze sosem a bizonyítványomat, hanem amikor az igazgató kimondta, hogy a tanévet lezárja. Az mindig maga volt a boldogság! Mert utána a véget nem érő, felhőtlen nyári szünet kezdődött. Akkor biztos voltam benne, hogy ez csak a gyerekek öröme. Nem így van. Bár közben felnőtt lettem, de ugyanúgy várom.

 

 

Dr. Szili Kovács Tibor önkormányzati képviselő a diákoknak járó támogatásokról is beszélt

 

Akkor, gyerekként sosem hittem volna, hogy egyszer majd én mondhatom ki a tanévzárás gyönyörű mondatát. És képzeljétek, most már a 26. év végén én mondhatom ki – hallhatták a jelenlévők Rakó Józseftől, aki az ünnepségen magához hívott minden olyan diákot, akik a tanév során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, s egyenként gratulált nekik.

 

 

Színpompás táncos előadást mutattak be a kicsik

 

Az ünnepségen Terézváros önkormányzatát dr. Szili Kovács Tibor képviselte, aki rövid beszédében a diákokat, a fiatalokat érintő támogatási formákról számolt be, végezetül pedig megajándékozta a nyugdíjba vonuló direktort, Rakó Józsefet.

 

 
A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az idén 153 diák kezdte meg a vakációt, a ballagáson pedig két nyolcadikos osztály búcsúzott az intézménytől