KONCERT: Ragtime szólt a Hunyadi téren

Fantasztikus koncertet adott a Budapest Ragtime Band július 7-én a Hunyadi téren.

Fantasztikus hangulatú koncertet adott a Budapest Ragtime Band a július 7-i gyönyörű nyári estén a Hunyadi téren. A közel negyven esztendeje alakult együttes pillanatok alatt megtalálta a közönség szívéhez vezető utat, ameddig a szem ellátott, a téren csak mosolygós arcokat és a zene ritmusára doboló lábakat lehetett látni.

 

 

Láthatóan a koncert minden percét élvezte e közönség

 

Az egytől egyig professzionális muzsikusokból álló zenekar gazdag és sokszínű műsorában a ragtime- és dixielandörökzöldek mellett az operák humoros feldolgozásai, a zenei paródiák és olyan klasszikusnak számító könnyűzenei dallamok, mint az Összecsendül két pohár, az Engem nem lehet elfelejteni és a Nyári délután is helyet kaptak.

 

Nagy derültséget váltott ki, amikor a művészek nekiláttak fütyürészve cipőt tisztítani

 

A Budapest Ragtime Bandet jól ismerik a hazai és külföldi színpadokon, a formáció neves fesztiválokon, a magyar, az amerikai, a német és a svájci televíziók szórakoztató műsoraiban gyakran megfordul.

 

A zenekar számtalan meglepetéssel állt elő

 

A népszerű muzsikusok virtuóz játéka mellett külön említést érdemel a slágerek előadója, a különleges hangszínű jazzénekes, Kelemen Angelika és a xilofonon játszó Széki József, aki a teljes koncert ideje alatt kiváló érzékkel ontotta a verbális és zenei poénokat. Mi több, tizenéves vagánynak beöltözve még egy hamisítatlan hiphoptánccal is meglepte a közönséget.

 

A régi slágereket előadó Kelemen Angelikát is imádta a közönség

 

A terézvárosi önkormányzat a hagyományokhoz híven júliustól augusztus végéig szombat esténként kínál nívós programot a kikapcsolódásra vágyóknak. A Budapest Ragtime Band fellépése méltó nyitánya volt a nyár esti Tér/Zene-Zene/Tér sorozatnak, amelynek következő fellépője július 14-én Janicsák Veca lesz.

 

Akadtak, akik táncra is perdültek