Pedagógusait köszöntötte Terézváros

Június első vasárnapján a pandémia alatt is helyt álló, minden nehézséggel megküzdő kerületi pedagógusokat köszöntötte Soproni Tamás polgármester a Hunyadi téren. A pedagógus napi ünnepségen Gabonyi Zsuzsanna, a Vörösmarty Mihály Általános iskola tanítója és Véghelyi Kriszta, a Tóth Aladár Zeneiskola igazgatóhelyettese és vonós tanszakának vezetője vehette át a Terézváros Közoktatásért kitüntetést.

„Rengeteg olyan ember van a világon, aki egy pedagógustól kapott inspiráció hatására kezdett érdeklődni a szakmája iránt, akit egy tanár terelt jó útra. Akinek jobb lett az élete, mert annak valamely szakaszában találkozott egy nagybetűs pedagógussal” – mondta Soproni Tamás a gyermekek tanítását, nevelését szem előtt tartó munkát méltatva.

 

Kiemelte, a járványhelyzet miatt a pedagógusoknak a mostani tanévben is nagyon sok nehézséggel kellett megküzdeniük: az online tanítás, a döcögős IT-rendszerek, a számonkérés lehetetlensége és persze a pedagógia lényege, a személyes jelenlét hiánya határozták meg ezt az évet.

 

 

Pedagógusnap alkalmából Soproni Tamás polgármester köszöntötte az óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat

 

„Ismételten bebizonyosodott, hogy bölcsőde, óvoda és iskola nélkül szó szerint összedől az ország. Mindenki első kézből tapasztalhatta, mennyire nélkülözhetetlen a pedagógusok munkája” – hangsúlyozta a polgármester.

 

Az ünnepség csúcspontján Soproni Tamás és Miyazaki Jun alpolgármester átadta az oktatási területen adható legrangosabb kerületi elismerést, a Terézváros Közoktatásért kitüntetést, melyet ezúttal a gyermekeket betűvetésre tanító Gabonyi Zsuzsanna és Véghelyi Kriszta hegedűtanár érdemeltek ki.

 

 
Gabonyi Zsuzsanna és Véghelyi Krisztina  több mint három évtizede tanítja szépre, jóra, a zene szeretetére a terézvárosi gyerekeket

 

Kiemelkedő pedagógiai munkáért járó elismerést 32, a kerület óvodáiban, iskoláiban dolgozó pedagógus vehetett át. A polgármester hangsúlyozta, nemcsak a kitüntetetteket, de Terézváros minden egyes, egész évben a gyermekekért fáradozó pedagógusát hála és köszönet illeti.

 

szöveg: D.Á.
fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu