Ovisokat lepett meg a TEKA

Száz könyvből álló ajándékcsomagot kapott a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítványtól a kerület minden óvodája.

A Mikulás-napi meglepetést a Kincseskert Óvodában Miyazaki Jun humánterületért felelős alpolgármester és Töreki Milán, a TEKA elnöke a járványügyi szabályokat betartva nem a gyerekeknek, hanem az intézményvezetőjének, Palatinné Kanizsai Zsuzsának adta át.

 

Töreki Milán, a TEKA elnöke elmondta, a csomagokat úgy állították össze, hogy a legkisebbektől az iskolába készülő nagycsoportosokig minden gyerek találjon neki tetsző és életkorának megfelelő mesekönyveket, foglalkoztató füzetet. „Természetesen az óvó nénikről sem feledkeztünk meg, nekik hasznos ajándékként szakkönyvekkel kedveskedtünk” – tette hozzá.

 

Ezekben a napokban egy alpolgármester és egy intézményvezetőjének találkozása elképzelhetetlen anélkül, hogy az aktuális járványhelyzet ne kerüljön szóba. Palatinné Kanizsai Zsuzsa örömmel számolt be arról, hogy a múlt héten elvégzett tesztelés során minden dolgozójuk lelete negatív lett. Mint mondta, igat, hogy igyekeznek is a megfertőződés veszélyét  minden lehetséges módon minimalizálni. Belépéskor ellenőrzik a gyerekek testhőmérsékletét, a kézfertőtlenítés sem maradhat el, napközben többször fertőtlenítik a kilincseket, mosdókat, a közösen használt helyiségeket, játékokat, a nap végén pedig az egész óvodát. Szavai szerint bár ebből a munkából mindenki kiveszi a részét, de kivált a dadusokra ró többletterheket.

 

 

Töreki Milán, a TEKA elnöke és Miyazaki Jun alpolgármester adta át az óvoda vezetőjének az ajándékcsomagot

 

„A csoportokból is csak néhányan hiányoznak, legtöbbjüket szerencsére nem a megbetegedés miatt, hanem  óvatosságból tartják távol a közösségtől a kistestvérükkel otthonlevő anyukák vagy a munkahelyüket elvesztő szülők” – mondta a vezetőnő.

 

Az elmúlt hetekben, hónapokban sajnos elég sok család került nehéz helyzetbe, ezt az is jelzi, hogy az ünnepek miatt beiktatott hétvégi munkanapon régebben csak néhányan vették igénybe az óvodát, most december 12-én, szombaton az ilyenkor szokásosnál háromszor több gyermek lesz.

 

A hagyományos karácsonyi ünnepséget is szülők nélkül, zárt körben tartják majd meg. „Szépen feldíszítettük az óvodát, igyekszünk meghitté tenni az adventi várakozás heteit, és persze a Mikulás is eljön a gyerekekhez” – pillantott a kedvességből mikulássapkában, maszkban álló Töreki Milánra.

 

Valljuk be, nehéz vagy talán nem is lehet megbarátkozni a ténnyel, hogy idén a Mikulások is maszkot viselnek.

 

Szöveg: D.Á.
Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu