Önkénteseinket támogatja a Westend

A kerületben működő Westend Bevásárlóközpont ajándékokkal lepte meg a terézvárosi önkénteseket.

 

A bevásárlóközpont a járványhelyzet kapcsán igyekszik módot találni arra, hogy segítséget nyújtson a frontvonalban dolgozóknak. Ennek keretében csomagokat juttatnak el a járvány elleni küzdelemben aktívan résztvevő intézményekhez, szervezetekhez, hogy könnyítsék munkájukat, mindennapjaikat.

 

 

Miyazaki Jun, Németh Helga Anna és Turán Frigyes raliversenyző

 

Május 14-én autójuk az Eötvös10 épülete elé gurult, itt van ugyanis a terézvárosi önkormányzat önkénteseinek központja.

 „Három héten keresztül heti ezer csomagot szállítunk ki összesen hat helyszínre, a csomagok tartalmát pedig minden esetben előzetesen egyeztetjük a támogatottakkal; azokba olyan termékek kerülnek, melyek megkönnyítik mindennapjaikat, munkavégzésüket. Természetesen ügyelünk arra, hogy a vírus terjedésének kockázatát a csomagok átadásakor is minimálisra csökkentsük, így a küldeményekbe kizárólag előre csomagolt, biztonságos termékek – elsősorban kávé, ásványvíz, üdítő, energiaszelet, édesség, kézkrém – kerülnek, kollégáink pedig mindenben eleget tesznek a járványügyi-egészségügyi előírásoknak, maszkot és kesztyűt viselnek a csomagolás, szállítás, átadás során” – nyilatkozta Kovács Orsolya, a Westend Bevásárlóközpont marketingigazgatója. A csomagok pontos, biztonságos és érintésmentes kiszállítását Turán Frigyes raliversenyző vállalta, akinek nemcsak krízishelyzetben szívügye mások támogatása.

 

 

A másokat segítő önkénteseket ajándékozta meg a Westend

 

 

„Fontos, hogy összefogjunk, hogy lehetőségeinkhez mérten kivegyük a részünket” – mondta a versenyző, aki azon túl, hogy idős szerettei miatt is komolyan veszi az előírásokat, mindenképp segíteni kíván azoknak, akik hivatásszerűen segítenek nap, mint nap. Mivel a versenyekre még várni kell, családja mellett az önkéntes munka kapta a főszerepet. 

 

A Terézvárosba elhozott ajándékokat Miyazaki Jun, humán ügyekért felelős alpolgármester és Németh Helga Anna, az önkéntesek munkáját koordináló képviselő vette át. Mint mondták, nagy öröm, hogy valaki a másokat segítő, idejüket, energiájukat nem kímélő civilekre is gondol. Az ásványvizek, üdítők, harapnivalók jól esnek majd a kerület utcáit járó, sokszor kemény fizikai munkát végző önkénteseknek.

 

Németh Helga Anna elmondta, hogy jelenleg az Eötvös10 a segítők bázisa, Bökönyi Anikó vezérigazgatónak köszönhetően ugyanis megkapták a kulturális központ földszinti színháztermét. A ház vezetője hozzátette: Sajnos március közepétől zárva tart az intézmény, munkatársai csupán az online térben tudják elérni a látogatókat, itt igyekeznek kulturális tartalmakat megosztani. Ezért is örültek annak, hogy az Eötvös10 ilyen módon is hasznos tud lenni a járvány elleni védekezésben.

 

Fotó: Dimény András/képszerk.hu