Online fórum a Jókai tér megújításáról

Az érdeklődők megismerhetik a Jókai tér felújításának részleteit április 8-án.

 

A tér megújítási terveit egy online lakossági fórum keretében április 8-án, (csütörtök) 16 órakor mutatják be a szakemberek.
 

 

Az online platform ezen a linken érhető el:
https://zoom.us/j/94678785846?pwd=UU1WTHF4NUQrdnBla1N1WnZLZjhndz09


Jelszó: 106951


A fórumot Soproni Tamás polgármester nyitja meg, ezt követően az alpolgármesterek köszöntik a résztvevőket, majd a tervező bemutatja elképzeléseit.

 

 

A Jókai tér komplex megújítására vonatkozó tervek még az előző önkormányzati ciklusban, 2018-ban születtek meg a lakossági vélemények figyelembe vételével, három lakossági egyeztető fórumot követően. A 2019 őszén megválasztott új önkormányzati vezetés már kész terveket kapott és megkezdte a kivitelezés előkészítését, amelynek egyik állomása a végleges tervek bemutatása, a tervezéskor figyelembe vett szempontok ismertetése, a látványtervek közös értelmezése.

 

Az április 8-án bemutatandó tervek figyelembe veszik a meglévő növényállományt, az értékes fákat, amelyek mellé nagy méretű évelővirág-ágyásokat telepítenek. Megmarad a tér pihenőpark funkciója, de átláthatóbb és rendezettebb lesz.

 

A térburkolatok és utcabútorok illeszkednek majd a tér múltjához, hangsúlyozzák az irodalmi tematikát. Új, egységes megjelenésű padokat, hulladékgyűjtőket, asztalokat, kerékpártárolókat, valamint játszóeszközöket, vízjátékot, és közösségi, illetve kulturális eseményeknek is helyt adó „színpadot” is kap a park. 

 

 

 

 

A Jókai tér parkosított része továbbra is időben korlátozott módon lesz használható, ezért kerítés fogja körbe. A park világítása is megújul, esztétikus lámpaoszlop-családok szolgáltatják majd a fényt sötétedés után. A kapcsolódó közlekedési felületek is változni fognak: minden irányból 30 km/h- ás sebességkorlátozás lép életbe, a parkolás rendezettebbé válik. Az útpálya térkő burkolatot kap és egy szintre kerül a járdával, összeségében mérséklődik a park körüli forgalom.

 

Az engedélyekkel rendelkező, végleges kiviteli terv rendelkezésre áll, így a terézvárosi önkormányzat megindította a kivitelező kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljárást. Ebben a fázisban a tervek módosítására már nincs lehetőség. A kivitelezésre várhatóan a nyár folyamán kerülhet sor. 

 

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett 2016-os TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázaton Terézváros Önkormányzata 200 000 000 Ft támogatást nyert a projekt megvalósítására.

 


 

 

A kertépítészeti terv itt, a jelenlegi állapotot tükröző rajz itt tekinthető meg.

 

A terveket ismertető lakossági fórumra minden érdeklődőt szeretettel vár az önkormányzat április 8-án 16 órakor!