Nyitott ajtók és csapatmunka

Nem csupán az íróasztal mögött szeretné végezni a munkáját Terézváros kereskedelemért, turizmusért és köztisztaságért felelős alpolgármestere, dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna. Így mi is egy közös séta keretében ismerkedtünk meg a kerület vezetésének új tagjával, akivel ezentúl gyakran lehet majd találkozni a városrész közterein.

– Itt vagyunk a kerület kellős közepén… Hogyan látja most Terézvárost? Mit érez, ha végigsétál a körúton vagy a Király utcán? 

 

– Nagyon sok dolog köt a VI. kerülethez, több munkám és az egyetemi évek, amikor a barátaimmal, az évfolyamtársaival sok időt töltöttünk ezen a környéken. Terézváros Budapest egyik legszebb kerülete, az Opera, a színházak, a pezsgő kulturális élet is különlegessé teszi. Örülök és büszke vagyok rá, hogy itt kaptam feladatot, nagyon sok tervem, ötletem van, hogy még jobbá tegyük ezt a csodálatos városrészt.

 

– Alpolgármesterként éppen azokért a területekért (kereskedelem, turizmus) felel mostantól, amelyeket a legjobban sújtott a járványhelyzet. Hogyan kezd neki ebben a speciális helyzetben a munkának?

 

– A legfontosabb most a helyzet felmérése, a tájékozódás. Ezért mindenképpen szeretném megismerni a kerületben dolgozó vállalkozókat, meghallgatnám a véleményüket, kéréseiket. Ezt vállalkozói fórumokkal, személyes találkozókkal képzelem el, szívesen megyek el hozzájuk, hogy a helyszínen hallgathassam meg az ötleteiket, lássam a körülményeket. A helyi, kerületi lehetőségek kihasználása mellett szívesen lobbizom majd a vállalkozók érdekeiért a parlamenti képviselőknél is.

 

– Ön szerint kell-e, lehet-e helyi szinten hatékonyan szabályozni a turizmust, hogy minden szereplő (vendég, vállalkozó, lakó) jól járjon?

 

– Mindenképpen arra kell törekedni, hogy az itt dolgozók, a vállalkozók is boldoguljanak és az itt élők is jól érezzék magukat. Ehhez az állandó párbeszéd, egymás megértése. illetve a jó megoldások felkutatása lehet a kulcs. Az önkormányzat a maga eszközeivel és lehetőségein belül kell mindent megtegyen ennek érdekében. Természetesen a lakosság véleményét, javaslatait elsődleges szempontként fogom figyelembe venni.

 

– Van kedvenc települése, városrésze, ami mintaadó lehet a VI. kerületben is?

 

– A napokban az Eötvös utcán sétáltam, és a spanyol nagykövetség előtt valami olyan csodálatos kép tárult elém, amit mindenhol látni szeretnék. Gyönyörűen virágzó növények, szép épületek. A tisztaság, a nyugalom, valamint a jólét jutott róla az eszembe. Mintha egy bajor kisvárosban lettem volna. Valami ilyesmi számomra az ideális városkép, ezért fogok dolgozni Terézvárosban is.

 

– Ön a Jobbik nőügyekért és családokért felelős tagozatát vezeti. Bele tudja majd szőni ezt a vonalat, elköteleződést a terézvárosi önkormányzatban végzett munkájába?

 

– Azon leszek. Egyre több tennivaló van a családon belüli erőszak megfékezése, megelőzése terén, de meg kell teremteni annak a feltételeit is, hogy a fiatalok nyugodtan alapíthassanak családot. A nők ne kényszerüljenek választani a család és a munka között. Önkormányzati vezetőként is sok lehetőségem van ezen a téren kedvező változásokat elősegíteni, természetesen együttműködve vezetőtársaimmal, a képviselőkkel, a tanácsnokokkal. Én magam a csapatmunkában hiszek. Többet el tudunk érni, ha megosztjuk a feladatokat, más-más megközelítéssel dolgozunk ugyanazért a célért. Ezért is számítok nagyon a közvetlen munkatársaimra, azt kihangsúlyozva, hogy nem lesz nagy stáb körülöttem, hiszen a költséghatékonyság elve mindnyájunknak fontos. A titkárságvezetőm Töreki Milán lesz, aki jelenleg a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke.

 

– A közösségi médiában és néhány saját videójában is Beleznay Zsuzsiként mutatkozik be. Ezt a megszólítás is „érvényben van”?

 

– A férjem is jogász doktor és én is, innen a hosszú név, de a legszívesebben a Zsuzsit használom, közvetlenebbnek érzem. Alpolgármesterként is azt szeretném, hogy az emberek bátran keressenek meg a problémáikkal, az ötleteikkel, arra törekszem, hogy közvetlen kapcsolatot alakítsak ki a kerület lakóival. A nyitott ajtók híve vagyok, ígérem, hogy sokat leszek az emberek között, találkozhatnak velem a piacon, a rendezvényeken, valamint a hivatalban is nagy szeretettel várom a lakosokat, vállalkozókat.

 

 

NÉVJEGY

Kerék-Beleznay Zsuzsanna Miskolcon született, 12 éve él Budapesten. 2013-ban végzett jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd egy nemzetközi faktorcégnél dolgozott, közben jogász-közgazdász másoddiplomát szerzett. 2019 végén tette le a jogi szakvizsgáját. 2015-től a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportját segíti a törvényalkotás folyamatában. A Jobbik női és családpolitikáért felelős tagozatát vezeti.

Facebook: https://www.facebook.com/drbeleznayzsuzsanna/

Instagram: https://www.instagram.com/drbeleznayzsuzsanna/?hl=hu 

 

 

Szerző: Gajdács Emese

Fotó: Dimény András/képszerk.hu