Nyílt nap a terézvárosi nők jóllétéért

Október 25-én az Eötvös 10-ben a pálya-, munkahelyváltásra készülő, állást kereső vagy vállalkozó nők részére tart nyílt napot a JÓL-LÉT Alapítvány. A képzést a terézvárosi önkormányzat támogatja, így az a résztvevők számára ingyenes.

A képzés célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a nőknek, akiknek valamilyen okból, életkörülményeik változása miatt újra kell gondolniuk pályájukkal kapcsolatos korábbi elképzeléseiket.

 

A programon belül „Pályaműhely” címmel 3 órás pályaújrakezdési, álláskeresési tréningre kerül sor, amelynek fő témái az önfeltérképezés, a saját lehetőségek és keretek feltárása és kialakítása, az önbizalom, a változások kezelése, az álláskeresési ismeretek rendszerezése, a támogató környezet.

 

A „Digitér” egy olyan, a nyílt napon induló 10 alkalmas digitális ismeretterjesztő képzés, amelynek során a résztvevők felkészültségüknek megfelelő támogatást kapnak a számítástechnikai eszközök, illetve az internetes alapprogramok használatához. Elsajátíthatják azokat az ismereteket, amik birtokában magabiztosan tájékozódnak a weben és a social (közösségi) média világában, és tudatosabbakká válnak a digitalizáció és a kiberbiztonság alapjait illetően is.

 

 „Az én célom” címet viselő csoportos beszélgetésen szakértő moderálásával az otthonról dolgozó vagy vállalkozási tevékenységben gondolkodó, vagy már vállalkozó nők elgondolásaikról, kételyeikről, nehézségeikről, fejlesztési szükségleteikről esik majd szó, keresnek válaszokat közösen az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

 

Az október 25-ikei nyílt nap programja:

10.00 – Bevezető, tájékoztató, bemutatkoznak az Alapítvány munkatársai

10.30 – 13.30 Párhuzamos délutáni képzések: Pályaműhely és Digitér

14.00 – 17.00 Az én célom

 

A JÓL-LÉT Alapítvány több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a legkülönfélébb helyzetben élő - kisgyermekes, egyedülálló, nagycsaládos, sérült gyermeket nevelő, a munka világától hosszú ideje távol lévő stb. – nők segítése terén. Személyre szabott támogató megközelítésükkel, elkötelezett munkájukkal sokak életét terelték új mederbe.

 

Jelentkezni a jollet@jol-let.com e-mailcímen tudnak, valamint az itt elérhető  adatlap kitöltésével

Amennyiben kérdésük lenne, tegyék fel a 06 20 973 2803-as telefonon.

 

Szöveg: DÁ
Fotó: pixabay