Nyár a Hunyadi téren

Komoly- és könnyűzene, gyermekműsorok, sport és kertmozi várja egész nyáron át a kikapcsolódni vágyókat a Hunyadi téren. Az első koncert június 25-én este hatkor kezdődik: Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor – a Wigama Lekko szórakoztatja a nagyérdeműt.

Több, színesebb, mozgalmasabb programok – nagyjából így lehetne röviden összefoglalni azt, hogy milyen változások várhatók a Hunyadi téri kulturális eseménysorozatban.

 

A kedd esték a komolyzene rajongóké lesznek: az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyütteseinek előadásában csendülnek fel a zeneirodalom kiváló művei.

 

Csütörtökönként a könnyedebb műfajok kedvelői a népzenétől, az operetten, a swingen át Bereményi Géza és Másik János vagy a Zuboly koncertjéig válogathatnak a valóban sokszínű ajánlatból.

 

Szombat délelőtt 10 órától a gyerekeké a tér egész nyáron át. A szervezők remek színházi és bábelőadásokkal, zenés, táncos produkciókkal és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket. 13 órától a tér sportpályává változik, tollaslabda, asztalitenisz, streetball bajnokságon, futóversenyen mérhetik össze ügyességüket a programok résztvevői. A jövő héttől minden szombat este 9-kor filmvetítés kezdődik a Hunyadi téri kertmoziban. Csak néhány filmcím a nyári kínálatból: Rossz versek, Benjamin Button különös élete, Férfiak fecskében, de műsorra tűzik a mozikban nagy sikerrel futott Ruben Brandt, a gyűjtő, az Időről időre és a Becstelen brigantyk című filmet is.

    

A Hunyadi téri szabadtéri rendezvények az október 24-i Tökfesztivállal érnek véget, az ősz beköszöntéig tartó műsorfolyamot az Eötvös 10 kulturális csapata állította össze.