Nosztalgikus séta az állatkertben

A járvány miatt zárva tartó idősek klubjának tagjai az állatkertben tettek közös sétát.

Még a napsütéses őszi időt kihasználva egy egész délelőttön át élvezték egymás társaságát és az állatkertben látható érdekességeket a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) Benczúr utcai Idősek Klubjának tagjai.

 

 

A Tegosz idősek klubja állatkerti séta előtt

 

 

Az elefántos kapunál csatlakozott a társasághoz Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, akit az idősek hívtak meg a kirándulásra, amelyre Miyazaki Jun alpolgármester és Szász Károly idősügyi tanácsnok is eljöttek.

 

 

Sikerült elcsípni a fókaetetést

 

 

„El sem hiszi, milyen jó végre kiszabadulni otthonról és jó társaságban, a szabad levegőn tölteni a napot. Ebben a gyönyörű környezetben pusztán sétálgatni is kellemes, a sokféle állat pedig annyira kedves. De a legjobb, hogy találkozhatunk a klubtagokkal, a barátokkal és együtt lehetünk, beszélgethetünk” – sorolta lelkesen egy hölgy.

 

 

A tigris nem hiányozhat a fotókról

 

 

A nyugdíjasok fiatalokat zavarba ejtő kitartással rótták a hosszú, zegzugos állatkerti utakat. Felkeresték a vízilovakat, a zsiráfokat, a zebrákat, flamingókat, elidőztek a tevéknél, ahol kicsit megpihent a csapat. Nem hagyták ki a majmokat sem, ahol sikerült egészen közelről megcsodálni Golot, a gorillát, aki éppen ezekben a napokban tölti be a 40-ik életévét.

 

Az óriásteknősöket megpillantva az egyik idős úr megjegyezte: „Emlékeztek, mikor Losonczi Pál úgy a 70-es években egy ilyenen lovagolt valami indonéziai útján? A híradó is mutatta…”. A társaság nevetve erősítette meg: az Elnöki Tanács elnökéről annak idején tényleg közzé adott a propagandagépezett egy ilyen híradófelvételt.Egymást követték a nosztalgiával átszőtt sztorik.

 

 

Nehéz szívvel búcsúztak egymástól a klubtagok

 

 

Már dél is jócskán elmúlt, amikor a reggel 9 órakor kezdődő sétát befejezte a csoport. Király Melinda klubvezetőtől úgy búcsúztak, hogy – bár jól elfáradt mindenki – alig várják, hogy valami hasonló programon újra találkozhassanak. Az állatkert jó helyszínnek bizonyult, hiszen itt nem kellett tartani a tömegtől, a fertőzésveszélytől. Itt biztonságos körülmények között voltak, s legközelebb is szívesen jönnek akár szabadtéri eseményre is, csak együtt lehessenek.

 

Gajdács Emese

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu

Dr. Fodor Tamás és felesége

Úgy három éve csatlakoztunk a klubhoz egy véletlennek köszönhetően. A feleségemnek volt egy sérülése, s a hozzánk járó gyógytornász ajánlotta figyelmünkbe a Tegosz Benczúr utcai klubját. Először a nejem, aztán én is elmentünk a klub egy-egy foglalkozására, amit nem bántunk meg, azóta is lelkesen látogatjuk a programokat. Az állatkerti sétára is örömmel jöttünk, bár öt unokánkkal gyakran megfordultunk itt.

Tóth Gyula

Az jutott az eszembe, hogy gyermekkoromban nagyon sokat jártunk ide a családdal, barátokkal. Akkoriban Angyalföldön laktunk, de gyakran jöttünk a ligetbe, ami persze még egészen más képet mutatott a vidámparkkal, cirkusszal. Akkor is csodálatos volt, most is öröm itt lenni. Néhány éve már sajnos egyedül élek a Benczúr utcában, s mivel közösségi ember vagyok, bizony rettenetesen hiányzik a társaság. Főleg most, a járvány miatt alig találkozunk a jó ismerősökkel, a klub is bezárt két hete. Ezért voltam nagyon boldog, mikor kiderült, hogy itt, az állatkertben végre megint összejöhetünk.