Négyezer maszkot kapott a TESZ

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatója, dr. Czermann Imre 4000 maszkot vett át a szocialista frakció két tagjától - Bálint Györgytől és Gaár Iván Zsolttól-, melyet a józsefvárosi Kínai Közösség ajánlott fel.

A 3 rétegű sebészeti szájmaszkok egyszer használatosak, ezért az egészségügyi dolgozók nagyobb biztonsággal használhatják, hiszen ők azok, akik a frontvonalban dolgoznak, és munkájukból adódóan nem maradhatnak otthon és részt vesznek a kerületiek gondozásában és segítésében.

 

 

A felajánlás a mandarin nyelven kiválóan beszélő Bálint György önkormányzati képviselő által kerülhetett éppen hozzánk, a terézvárosi egészségügybe, melyet a TESZ igazgatója örömmel vett át. A szocialista képviselő elmondta, hogy kötelességének érezte, hogy ebben a nehéz helyzetben ilyen módon is tevőlegesen segítsen, hiszen fegyver nélkül nem küldhetjük harcba az egészségügyi dolgozókat.

 

 

A terézvárosi operatív törzs tagja, Gaár Iván hozzátette, hogy a naponta online ülésező védelmi csoport résztvevőjeként rálát a kerületi járványügyi igényekre, s képviselőtársával egyeztetve megtalálták a megfelelő helyet, ahova a felajánlás érkezhetett.

 

 

Dr Czermann Imre, a TESZ igazgatója hálája kifejezése mellett elmondta, hogy megfelelően haladnak az akut betegellátó Izabella utcai munkálatai, már majdnem minden felszerelés rendelkezésre áll, szükség esetén azonnal nyitható.

 

Továbbra is mindenkit arra kérünk, hogy ha teheti, maradjon otthon, csak a legszükségesebbeket intézze személyesen.