Nagy Feróval zárult a nyári évad a Hunyadi téren

Tomboló közönség, karok erdeje a magasban, éneklő, táncoló tömeg. Fergeteges hangulatú Nagy Feró-bulival zárult a Hunyadi tér nyár esti koncertsorozata. Szeptembertől a rossz idő beköszöntéig ismét szombat délelőttönként várja az önkormányzat a Tér/Zene – Zene/Tér programsorozata a kikapcsolódásra vágyókat.

A Beatrice együttes frontembereként évtizedek óta a magyar rock zene legismertebb és legnépszerűbb előadói közé tartozó Nagy Feró koncertjére nagyon sokan voltak kíváncsiak. Már a kezdés előtt egy órával gyülekeztek a rajongók, hat órára megtelt a tér.

 

 

A Hunyadi téren összegyűlteket Czuppon Zsolt képviselő köszöntötte

 

A közönséget és a fellépő Nagy Ferót Czuppon Zsolt, az önkormányzat képviselője köszöntötte. A színpadra lépő énekest óriási ovációval fogadta a közönség. A fellépésein stadionokat megtöltő laza és rutinos rocker gondoskodott róla, hogy pillanatok alatt kialakuljon a koncerthangulat. Amit, mint kiderült, az utolsó szám végéig lehetett fokozni. A legnagyobb slágereiből – az Azok a boldog szép napok, a Pancsoló kislány, a Mielőtt végleg elmegyek, a Fagyi, a Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés – összeállított műsorával megénekeltette és megtáncoltatta a rajongókat. Ez utóbbit szó szerint kell érteni, mert többször is beállt a színpad előtt táncolók közé, és megpörgette a hölgyeket.

 

 

Nagy Feró ezúttal is elvarázsolta a közönséget

 

Ha valakire, Nagy Feróra egészen biztos igaz, hogy az életkor csak egy szám. Szinte hihetetlen, de már 1963 óta különböző formációkban a színpadon áll. Ebből következik, hogy régi hívei is benne vannak a korban, javarészt már nagypapák és nagymamák, ám ezt fellépései során tökéletesen el tudja velük feledtetni.

 

 

Előkerült a baboskendő is

 

De a fiatalok is imádják, dalait éppúgy kívülről fújják, mint szüleik, nagyszüleik. Varázsához hozzátartozik az a keresetlen egyszerűség, közvetlenség, ahogyan közönségét megszólítja. A koncert végén a ráadásdal sem maradt el, Nagy Feró a cappella elénekelte Ady Endre Adja az Isten című megzenésített versét.

A fergeteges hangulatú koncert méltó zárása volt a nyári évadnak, a fellépés után a zenésszel sorra készültek a közös fotók, fáradhatatlanul osztogatta az autógrammokat. Egy ős-beatricés rajongójának régi vágyát beteljesítve saját kezűleg kötötte meg az 1978 óta őrizgetett babos nyakkendőjét.

Mundér Károly

Csodálatos volt a koncert, ez volt talán eddig a legjobb. Nagy Feró egy igazi ikon. Ő egy király! Szeretünk Terézvárosban élni, a tanévkezdő, a fűtési támogatástól kezdve nagycsaládosként nagyon sok támogatást kapunk az önkormányzattól. Az ingyenes koncertek, állatkerti séták, cirkuszjegyek, ez mind-mind fantasztikus segítség. A polgármester mindenben segít bennünket, szépül, fejlődik a kerület. Le a kalappal előtte.

Mundér Júli és Dóra

Nagyon jól éreztük magunkat. Legjobban a Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés tetszett. Nem baj, hogy vége a szünetnek, örülünk, hogy kezdődik a suli, találkozunk a barátainkkal. Mind a ketten a Vörösmarty Mihály Iskolába járunk, nagyon szeretjük, sokat játszunk és tanulunk.