Mindent a kéznek!

A számítástechnikai játékok történetét dolgozza fel az a kiállítás, mely mától látogatható az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér alagsorában. Az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és videojátéka egy helyen, ráadásul szinte mindegyikkel játszani is lehet!

Egy pár hetvenes évekbeli, ma már ritkaság számba menő, komoly értéket képviselő gép vitrinbe került ugyan, de így is van annyi interaktivitásra szólító játék, masina vagy épp legújabb generációs játékgép a kiállításon, hogy egyszerre 30-40 gyerek (vagy felnőtt) tudjon retro fotelekben gubbasztva, teszem azt, Battle Royale-ozni. Ezeken kívül egyenként több ezer klasszikus játékot kínáló, saját fejlesztésű arcade-játékgépek és virtuális flipperek teszik teljessé a játéktermi varázslatot.

 

A kiállítást korabeli fotók és a korszak szintén működképes szórakoztatóelektronikai berendezései  – lemezjátszók, videomagnók, filmvetítők, analóg fényképezőgépek – színesítik. Csupa olyan használati tárgy, melyek működése egy mai gyerek számára már igazi talány. 

 

Iskolai vagy baráti csoportok számára oktató jelleggel vezetéseket is tartanak majd az E10-ben, amelyeken a szakemberek elmagyarázzák az érdeklődőknek, hogyan működnek ezek a játékok vagy hogy milyen elven működik a számítógép.

A kiállítás tartalma rendszeres időközönként frissül, változik. Tematikus napok alkalmával a ritka és értékes játékok is kikerülnek a vitrinből, játszani is lehet velük!

 

A tárlat fizetős ugyan, de a teljes árból (felnőtt 2900, diák és nyugdíjas 1600) a terézvárosiak 20 százalék kedvezményt kapnak, így ők 2400 (felnőtt) és 1200 (diák és nyugdíjas) forintos áron léphetnek be a játékszentélybe.

 

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n, az alábbi linkre kattintva lehetséges.