Megújult a Patrona óvoda

A két évig tartó felújítás után a közelmúltban vehették birtokba a gyerekek a megszépült, kibővült Patrona Hungariae Óvodát a Szondi utcában.

Tavaly decemberben egy teljes egészében megújult és egy emeletráépítéssel kibővült épület fogadta a Patrona Hungariae Óvoda gyermekeit, a szülőket és nevelőket, akik az elmúlt két esztendőben két másik telephelyen voltak kénytelenek átvészelni ezt az átmeneti időszakot.

 

 

Az intézményben Farkasné Egyed Zsuzsa vezetőóvónő vezette körbe a vendégeket

 

 

Érdemes volt várni, ugyanis egy modern, szép, tornaszobával, tálalókonyhával, fejlesztő szobával rendelkező intézmény áll most már a rendelkezésükre. A kicsik nagy örömére a belső udvar is átváltozott, színes, biztonságos játékokat szereltek fel ide, s még egy mini focipályát is kaptak a gyerekek.

 

A több mint félmilliárd forintba kerülő beruházás még 2019 áprilisában kezdődött, s tavaly decemberben költözhetett vissza az intézmény a megújult falak közé. A projektet a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. bonyolította, a kivitelező a Fauna-Duo Kft. volt.

 

 

Soproni Tamás polgármester az összefogás erejét hangsúlyozta beszédében

 

 

Január 6-án, egy szűk körű átadó ünnepségen elsőként Rubovszky Rita, az integrált óvodát működtető Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont igazgatója mondott köszönetet a felújítást finanszírozó önkormányzatnak, illetve Farkasné Egyed Zsuzsának, az intézmény vezetőjének, a sok türelemért pedig a munkatársaknak, gyerekek és szülőknek:

 

„Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akiknek köszönhetően ez a felújítás megtörténhetett. Hassay Zsófiának, a kerület előző polgármesterének és az akkori képviselő-testületnek, hiszen a döntést ők hozták meg, ők kezdték el a beruházást. Ugyancsak köszönet illeti Soproni Tamást és a tavaly októberben felállt, új testületet, hiszen ők is az ügy mellé álltak, így döccenés nélkül mehetett tovább az építkezés. A beruházást lebonyolító kerületi vagyonkezelő mindvégig remek partnerünk volt, minden kérésünket meghallgatták, igyekeztek segítségünkre lenni, ahogyan ezt már évek óta tapasztaljuk. Ez a felújítás is szép példája az egyház és az állam, jelen esetben pedig az önkormányzat szoros együttműködésének.”

 

 

 

Az eseményen dr. Káposztássy Béla atya megszentelte az épületet, áldást kért annak használóira
 

 

„A vezetők célja mindig az, hogy a rájuk bízott helyeken jó legyen élni. Én polgármesterként azt szeretném, hogy Terézváros vonzó legyen, sok kisgyermek nőjön itt fel, érezzék jól magukat a családok. Szeretnénk, ha minél többen ebben a kerületben találnák meg számításukat, itt találnának otthonra. Kiváló gyermekorvosaink, elkötelezett bölcsődei gondozóink, óvódapedagógusaink vannak, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy szakembereinket a kerületben tartsuk. A családok érdekében fordítunk pénzt azokra az intézményekre is, melyeknek fenntartásáért nem önkormányzatunk felel: nemrégiben fejeztük be az Erkel iskola homlokzatának felújítását, a Tóth Aladár zeneiskola kazáncseréjét, most pedig itt vagyunk a megújult Patrona óvodában. Ez egy ciklusokon átívelő beruházás volt, amit még a Hassay Zsófia vezette, előző önkormányzat indított el, ezért is sajnálom, hogy polgármester asszony nem tudott eljönni az ünnepségre” – hallhattuk Soproni Tamás polgármestertől, aki beszédében az összefogás erejét hangsúlyozta.

 

 

A felnőtteknek is tetszett a sok, színes játék az udvaron
 

 

Az óvodát fenntartó Boldog Asszony Iskolanővérek tartományfőnöknője Lobmaier M. Judit is üdvözölte az avatóünnepség résztvevőit. Ő egy újszülötthöz hasonlította a megújult intézményt, amelyet mindenféle ajándékokkal köszöntenek az érkező vendégek. Mint mondta: fényt és megváltást hozott ez a két éves várakozás, akárcsak az advent. Méltán nevezik majd ezt az időszakot az óvoda hőskorának, hiszen ezáltal kerültek méltó helyre a gyerekek és a nevelők is.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu