Megújult az Erkel iskola homlokzata

Új ablakokat, megszépült homlokzatot kapott az Erkel Ferenc Általános Iskola.

Idén télen már nem kell a cúgos ablakok miatt dideregni az Erkel iskolában tanuló gyerekeknek, az önkormányzat ugyanis a saját költségvetéséből felújíttatta az épület homlokzatát és kicseréltette a tíz évnél régebbi (123 darab) ablakokat.

 

A projektet a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. bonyolította le, a munkákat a nyertes közbeszerzés után a DCS-BAU Építőipari Kft. végezte el láthatóan szép kivitelben.

 

 

Győrffy Máté, Gaár Iván Zsolt és dr. Bodnár Zoltán a bejáráson

 

 

Minderről december 1-jén győződhettünk meg, amikor Győrffy Máté alpolgármester, dr. Bodnár Zoltán, a Vagyonkezelő vezérigazgatója és Gaár Iván Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője részvételével bejárást tartottak a Felsőerdősori épületben.

 

A munkálatok tavasszal kezdődtek, amikor a koronavírus első hullámában bevezetett távoktatás miatt nem tartózkodtak diákok az épületben. Mivel a későbbiekben a munkavégzés még belecsúszott a tanítási időbe, az iskola vezetőivel egyeztetve a kivitelező úgy ütemezte az építkezést, hogy a tanítási időszakban már csak olyan munkák kerüljenek sorra, amelyek nem zavarják az oktatást. Augusztus 15-ig helyére került az összes új nyílászáró, elvégezték a tantermekben a mázolási munkákat, valamint a homlokzatok tisztítása, vakolása, színezése is befejeződött. Így a gyerekek már a megszépült épületben kezdték az idei tanévet.

 

 

A tornaterem ablakait védő rácsokat is kicserélték

 

 

Szeptemberben már csak a homlokzati bádogozások, rácselhelyezések, épületszobrász munkák, illetve a folyosói ablakjavítások, mázolások zajlottak. Bár a munkálatok hamarabb elkészültek, a homlokzati állványzatok bontása az iskola vezetésének kérésére csak az őszi szünetben történt, így ez sem zavarta a tanítást.

 

A 114 millió forintos beruházást teljes egészében a terézvárosi önkormányzat vállalta magára, annak ellenére, hogy az oktatási intézmények fenntartója az állam. A kerület vezetése fontosnak tartja, hogy a kerületben működő iskolák diákjai, pedagógusai méltó körülmények között végezhessék feladataikat.

 

 

Az iskola belső sportudvarának felújítása a tervek között szerepel

 

 

A bejárás során az iskola igazgatója, dr. Horváthné Pálosi Katalin megköszönte az önkormányzat segítségét és beszámolt arról, hogy milyen segítségre lenne szüksége még az intézménynek. A direktor asszony nagy örömmel fogadta a hírt, hogy az önkormányzat tervei között szerepel az iskola belső sportudvarának megújítása, az itt lévő világítás helyreállítása, valamint a már elkészült, de adminisztrációs okok miatt még mindig kihasználatlanul álló tankonyha sorsának rendezése.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Berecz Valter/kepszerk.hu