Megújulnak a közlekedési táblák Terézvárosban

Megszépülnek és a helyükre kerülnek a közlekedési táblák a kerületben – szombaton a Bajcsyn túl, de a Jókai utcán innen, a Dessewffy és az Andrássy út közötti utcákban rakták a helyükre és tisztították meg őket a hivatal munkatársai, hogy újra teljesen egyértelmű legyen, hol tilos és hol szabad megállni, várakozni vagy behajtani.

 

Szombaton egész nap dolgoztak a kerület 2-es számú választókörzetében az önkormányzat hivatalának munkatársai, hogy a Bajcsy-Zsilnszky út és a Jókai utca, illetve a Dessewffy utca ás az Andrássy út egy szakasza közötti négyszögben minden közlekedési tábla megújuljon és a helyére kerüljön. „A táblák karbantartása alapvetően a Budapest Közút Zrt. feladata lenne, de ők egy-egy megrongálódást követő lakossági bejelentésre, egyéb bokros teendőik miatt, csak lassan tudnának reagálni – meséli Dobos Ágnes, a terézvárosi önkormányzat rendészeti osztályának vezetője. Ezért Soproni Tamás, Terézváros polgármesterének kezdeményezésére a BKK és az önkormányzat együttműködési megállapításban rögzítették, hogy a kerület közlekedési tábláit időről időre az önkormányzat munkatársai hozzák rendbe.”

 

 

 

 

A takarításnak ez már a második fázisa volt – a korábban rendbe tett 3. választókerület tapasztalatai alapján Dobos Ágnes állítja, hogy nagyjából a táblák fele érintett. „Nemcsak a takarításukról, firkák, matricák eltávolításáról van szó – mondja. – Sok esetben előfordul, hogy elforgatják, esetleg még ki is döntik a táblákat, megrongálják a bilincseiket, hogy be tudjon állni elé például egy teherautó. A karbantartás elsődleges célja tehát a közlekedés biztonságának helyreállítása – ha az elforgatott, kidöntött táblák miatt nem tudják az autósok, hol várakozhatnak ténylegesen, hová hajthatnak be biztonsággal, az nem pusztán esztétikai kérdés, hanem balesetveszélyes is” – hívja fel a figyelmet a táblakarbantartás fontosságára a rendészeti osztály vezetője.

 

A feladatot nem egyszeri alkalommal, hanem hosszú távra vállalta át a BKK-tól a terézvárosi önkormányzat – ahogy Dobos Ágnes mondja, „mire elkészülünk a teljes kerülettel, kezdhetjük elölről.”

A munkához az eszközöket és a tisztítószereket is Terézváros önkormányzata biztosítja. CsO

 

Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség