Megújul a Paulay utca egy szakasza

Két ütemben teszik rendbe a Paulay Ede utca egy részét, a Nagymező utca és a Liszt Ferenc tér közötti szakaszt. Az úttest és a járda egy szintbe kerül, és zöldszigeteket is kialakítanak.

A Paulay Ede utcában egy időben három nagy beruházás is zajlik, ami bizony jelentősen megnehezíti az itt élők mindennapjait és jó ideje teszi próbára türelmüket. Jó hír, hogy az egyik beruházó és az önkormányzat közreműködésével a napokban megkezdődik a Nagymező utca és a Liszt Ferenc tér közötti szakasz felújítása.

 

A munkák a Nagymező utca és Hegedű utca között indulnak, ami a tervek szerint 4-6 hétig tart, majd a második ütemben a Hegedű utca és Liszt Ferenc tér között további négy hétig tart majd a felújítás. Mivel közeledik a tél, a rossz időjárás miatt előfordulhat, hogy a második ütem átcsúszik jövő tavaszra.

 

Az első lépésként a Paulay Ede utca Nagymező utca és Hegedű utca közötti szakaszát lezárják, a Hegedű utca-Paulay Ede utca-Liszt Ferenc tér (Andrássy út) felé azonban egy irányban haladhat a forgalom. A második ütemben mindhárom érintett utca zsákutca lesz: a Paulay Ede utca egyik fele a Nagymező  utca felől, a másik fele a Liszt Ferenc tér, illetve Andrássy út felől, a Hegedű utca pedig a Király utca felől. 

 

A felújítás után a Paulay Ede utca érintett szakaszán a forgalmi sáv és a járda egy szintbe kerül és mindkettő térkő burkolatot kap, az úttestet és a járdát folyóka választja majd el, a parkolóhelyeket pedig kis kockakő mutatja. A munkák végeztével a Paulay Ede utcát a Nagymező utca felé megnyitják, a Hegedű utca felől egyirányú lesz ellenirányú kerékpárforgalommal. A felújítás során zöldszigetek kialakításával teszik szebbé a környezetet, ide olyan növények lesznek telepíthetők, melyek a felszín alatti vezetékek áthelyezését nem teszik szükségessé. A zöldfelületeket kialakítását a munkák befejezése után, az időjárástól függően kezdik meg.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu