Megszépült rendelő várja a betegeket

Az önkormányzat kétéves programjának köszönhetően teljesen megújult a Szív utcai háziorvosi rendelő is.

Terézváros önkormányzata alig két évvel ezelőtt, a szociális munka napján hirdette meg a kerület egészségügyi fejlesztési programját.

 

Dr. Diamant Ágnes háziorvos és Hassay Zsófia polgármester az ünnepségen

 

– Örömmel nyugtázhatjuk, hogy a megkezdett munka a finiséhez közeledik. Számos eszközzel láttuk el a kerületi egészségügyi szolgálatot, és jó ütemben halad épületének rekonstrukciója. Egyenként haladva korszerűsítettük Terézváros háziorvosi rendelőit. A korábban elkészült Szinyei-Merse Pál/Szondi utcai, a Bajcsy-Zsilinszky úti és az Eötvös utcai rendelő után ezúttal a Szív utcai orvosi rendelőt adhatjuk át. Az ötödik, Szondi utca 11. szám alatti rendelőnk megújítását napokon belül elkezdjük, decemberben pedig már újra birtokba vehetik a körzet lakói és az őket gyógyító szakszemélyzet – mondta el Hassay Zsófia polgármester hófehér falak között, a szép, világos, kényelmes, új bútorzattal ellátott váróteremben megtartott eseményen.

 

A rendelőket egységes kartotékszekrényekkel látták el

 

A jelen lévő vendégek saját szemükkel győződhettek meg arról, miként sikerült az alig öt hónap alatt lezajlott rekonstrukció, amely 71 millió forintba került. Mondhatjuk, hogy teljes újjáépítésre került sor. A TESZ és a háziorvosi rendelők szakemberei által jelzett igényeknek megfelelően az ingatlanok alaprajzi kialakítása is megváltozott. Minden rendelő teljesen új hűtő-, fűtőrendszert, gépészeti helyiséget, elektromos és vízhálózatot, újonnan gyártott, az eredetivel megegyező, hőszigetelt fa nyílászárókat, vizesblokkokat, padlóburkolatokat és korábban egyáltalán nem létező – a betegellátás hatékonyságát növelő, a várakozási időket csökkentő – betegbehívó és tájékoztató rendszert, valamint akadálymentesítést (beleértve a vakokat segítő Braille-írásos táblákat) kapott. A várótermekben van wifi, s korszerű, könnyen mozgatható vizsgálóágyakat is kaptak az orvosok. Ugyancsak egységes kartotékszekrényeket alakítottak ki a dokumentációk tárolására, és az önkormányzat gondoskodott a kényelmes várótermi bútorok beszerzéséről is.

 

Terézváros önkormányzata az elmúlt két évben 830 millió forint fordított a TESZ és az öt kerületi orvosi rendelő felújítására, berendezésének, eszközparkjának megújítására. A kétéves projektbe tartozó fejlesztések minden terézvárosi lakost, tehát csaknem 40 ezer embert érintenek.

 

A megszépült várótermet néhány napja vehették birtokba a páciensek

 

Hassay Zsófia beszéde végén köszönetet mondott a munkában résztvevőknek, külön Papp László alpolgármesternek, Járási Lászlónak, a vagyonkezelő vezérigazgatójának, dr. Czermann Imrének, a TESZ igazgatójának, Simonffy Márta alpolgármesternek, aki az egységes intézményi arculat és dizájn megteremtésében vállalt szerepet, valamint Lelkes László képzőművésznek, aki ehhez nyújtott remek teljesítményt.

 

Az ünnepség befejezte előtt a Szív utcai rendelőben dolgozók nevében dr. Diamant Ágnes szólt a jelenlévőkhöz. Miután bemutatta kollégáit, rendkívüli őszinteséggel osztotta meg a közönséggel, hogy ebben a rendelőben nem fogadta osztatlan lelkesedés a felújítás ötletét, ők ugyanis 17 évvel ezelőtt egy elég viharos rekonstrukción lettek túl, s akkori megítélésük szerint a rendelő korábban sem volt esztétikailag túl rossz állapotban.

– Amikor visszaköltöztünk a most felújított épületbe, bizony megváltozott a véleményünk, és mind azt mondtuk: Megérte! Gyönyörű lett. A betegbarát váró, a korszerű eszközök, a modern hűtő-fűtő rendszer mind a kényelmünket, a betegek és az itt dolgozók komfortérzetét javítják. Aki ide betér, azt érzi: itt megbecsülik. Köszönjük ezt a munkát, mi pedig azt ígérjük, hogy úgy vigyázunk majd erre a szép új rendelőre, ahogyan eddig is, és ugyanolyan lelkesen végezzük a munkánkat, ahogyan előtte – zárta gondolatait a doktornő.