Megszépült az idősek klubja

Elkészült a Terézvárosi Gondozó Szolgálat idősek klubjának teljes bútorcserével egybekötött felújítása. Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere a klubba járó idősekkel közösen fedezte fel a megszépített intézmény minden zegzugát. Érkezésekor a játékszobában ádáz madzsongcsata, a társalgóban pedig baráti csevegés zajlott.

Az ünnepségre az ebédlőben és a klubszobában került sor, ahol a polgármester a klubtagoknak azt kívánta, hogy fiatalos lendületüket és jó kedélyüket megőrizve sok-sok örömteli órát töltsenek el a Tegoszban.

 

Hassay Zsófia ezúttal sem érkezett üres kézzel, minden klubtagnak egy doboz finom csokoládéból és a kerület történetét, épített örökségét bemutató Terézváros anziksz című kötetből álló ajándékcsomagot adott át. Majd a délután fénypontjaként közösen elfogyasztották az ilyen eseményeken elmaradhatatlan tortákat.

 

 

A tortát Hassay Zsófia polgármester és Schmolczné Havas Pálma, az intézmény vezetője vágta fel.

 

A beszélgetős, nevetgélős, inkább baráti találkozóra, mintsem átadóünnepségre emlékeztető esemény végén Hassay Zsófia elmondta, nagyon jó érzés ennyi elégedett, boldog arcot látni egy ilyen kellemes környezetben, ahol mindenütt a frissen festett falak, új bútorok illata tölti be a teret. Örömmel nyugtázta, hogy láthatóan mindenki tetszéssel fogadta a változásokat.

Nagy-Baán Eszter

A belső átalakítási munkák tervezésénél az egyik legfontosabb szempontom az volt, hogy világosabbá és tágasabbá váljanak a helyiségek, s mindenhova az adott funkciónak megfelelő bútorzat kerüljön. S természetesen a legapróbb részletekig nagy figyelmet fordítottam az idős klubtagok kényelmének biztosítására is. Arra törekedtem, hogy az idejáró idős emberek ne úgy érezzék, hogy valamiféle megőrzőbe, hanem egy igazi klubba járnak, ahol mindig szívesen töltik az idejüket. Az átalakítás minden pillanatát az intézményvezetővel és munkatársaival példaértékű együttműködés jellemezte. Egészen rendkívüli, ahogyan az intézmény dolgozói és a fenntartó önkormányzat az idősek minden kívánságát igyekezett teljesíteni. Nagyon örülök, hogy láthatóan mindenkinek tetszik az új környezet. A klubtagoktól érkező dicséret a legnagyobb elismerés, amit az ember egy ilyen munka befejezésekor kaphat.

Teller Károlyné, Ili néni

Nagyon szép lett minden. Nekem a játszószobánk, amit egymás között tréfásan csak bűnbarlangnak hívunk, tetszik a legjobban. Kilenc éve járok a klubba, nagyon vártam, hogy végül mi sül majd ki a felújításból. Nagyon otthonos és ízléses minden helyiség. A székek és a fotelek nemcsak szépek, de nagyon kényelmesek is. Köszönet illeti az önkormányzatot, hogy ilyen szép környezetben tölthetjük a napjainkat.

Békési Sándorné, Gyöngyi néni

Gyönyörűen megcsinálták a klubot, minden helyiség ötletesen, szépen van berendezve. Tizenegy éve vagyok klubtag, eddig is szerettem, de ezentúl még jobb lesz itt lenni. Hálásan köszönöm az önkormányzatnak azt a sok támogatást, amit nekünk időseknek nyújt. Nemcsak az anyagiakra, hanem az odafigyelésre, a törődésre is gondolok.

Szokolyai György

Az átalakítást az első perctől kezdve figyelemmel kísértem, láttam, hogyan alakult ki a végső állapot. Nem is tudnék választani, mi az, ami a legjobban tetszik, bárhova nézek, minden tökéletes. Jó a játszószoba, a társalgó, az ebédlő. Le a kalappal, szuper lett minden. Mi, akik idejárunk, elmondhatjuk, nemcsak jó, de szép helyen vagyunk egész nap. Nem győzünk köszönetet mondani az önkormányzatnak, a polgármesternek, akit mi csak Zsófikának hívunk, mindazért, amit kapunk.