Megnyílt a jégpálya a Hunyadi téren

Sokszínű és látványos műkorcsolya-, jégtánc- és szinkronkorcsolya-bemutatóval szórakoztatta az Újpesti Torna Egylet a Hunyadi téri jégpálya megnyitójára érkezett közönséget. Az esténként kivilágított, jó minőségű pályát november 29-étől a februári zárásig a terézvárosi gyerekek és felnőttek ingyen használhatják.

 

Cseppet sem zavarta a didergős, hideg téli idő a Hunyadi téri korcsolyaszezon nyitányára érkezőket, akiket a hagyományokhoz híven az idén is Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszöntött.

 

A polgármester szavaiból kiderült, a jégpálya használatának rendje ebben az esztendőben sem változik, délelőtt a kerületi óvodásokat, iskolásokat, délutántól pedig – felső korhatár nélkül – azokat a Terézvárosban élőket invitálja nagy szeretettel az önkormányzat, akik szívesen korcsolyáznának egy kicsit.

 

 
Minden idők egyik legnépszerűbb meséjéből, A diótörőből is láthattak a nézők néhány jelenetet

 

A terézvárosi önkormányzat igyekszik a telet, az adventet és a karácsonyt is emlékezetessé és széppé varázsolni: december 1-jén a zenepavilonban, az Avilai Nagy Szent Teréz-templom mellett, a polgármesteri hivatalban felállítja mindenki karácsonyfáját, az Andrássy úton, a Teréz körúton pedig kigyúlnak az ünnepi fények – mondta Hassay Zsófia.

 

 

 
Szombathelyi Eszter junior- és országos műkorcsolyabajnok

 

Téli álom a jégen címmel mutatta be a kifejezetten erre az alkalomra készített műsorát az UTE korcsolyaszakosztálya. A fellépők között a legkisebbek és a rangos versenyeken eredményeket elérő növendékek is helyet kaptak, nagy sikert arattak a különböző hangulatú, stílusú produkcióik.

 

 

 
A legfiatalabb növendékek is felléptek

 

 

Terézvárosba szán helyett most is korcsolyán érkezett a Mikulás, aki rosszcsont segítőjével ajándékokat osztott a jelenlévő gyerekeknek. Az önkormányzat munkatársai sem érkeztek üres kézzel, forró teával, pozsonyi patkóval és hókiflivel kedveskedtek a vendégeknek. A megnyitó után a diákok boldogan vették birtokba a jégpályát.

 

 

 
Az ifjú jégtáncosok is nagy tetszést arattak

 

 

Néhány hasznos tudnivaló

 

A Hunyadi téren kialakított 15 méter széles, 26 méter hosszú és 10 centi vastag, a hőmérséklettől függetlenül kifogástalan jégfelületű korcsolyapálya 2019. február közepéig áll a terézvárosiak rendelkezésére.

Esténként a világítás mellett zeneszó teszi hangulatosabbá a korcsolyázást, a pálya közepén pedig Terézváros címere világít át a jégen.  A korcsolyapálya melletti faházikóban lehet korcsolyát bérelni, vagy ha szükséges, élezni.

Lakcímkártyája felmutatásával a pályát ingyenesen használhatja minden VI. kerületben élő, illetve a terézvárosi intézmények tanulói diákigazolványuk vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk bemutatásával. A műjégpálya díjtalan használatára jogosultak a kerületi intézmények dolgozói és családtagjai is.

A pálya naponta 8 és 20 óra között tart nyitva. Reggel 8-tól 12 óráig a terézvárosi intézmények gyermekcsoportjai, 12-től záróráig pedig a városrész lakói, hétvégén, ünnepnapokon és a téli szünetben pedig a terézvárosiak bármely időpontban használhatják a korcsolyapályát.

 

 

 
A jó gyerekeknek szaloncukrot hozott a Mikulás

A Hunyadi téri jégpályáról mondták

Vedres Noémi edző

Nagy örömünkre szolgál, hogy harmadik éve szakosztályunk nyithatja meg a terézvárosi jégpályát. Nagyszerű dolog, hogy a kerület telente megépíti ezt a pályát, hiszen ezzel azon túl, hogy lehetőséget teremt a testmozgásra, magát a sportágat is népszerűsíti. A rendszeres korcsolyázás a gyermekek életében nemcsak jó szórakozás és kikapcsolódás, de akár egy sportpályafutás kezdete is lehet. A szakosztályban mindenesetre szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen korcsolyázik és kipróbálná magát komolyabb szinten is. A műsor összeállításánál arra törekedtünk, hogy megmutassuk, a korcsolyázás milyen változatos és izgalmas sportág. Iskolások körében is jó móka lehet a szinkronkorcsolyázás, mivel ez egy csapatsport. A pontozásos korcsolyázáson belül világszerte ez az egyik legnépszerűbb és leghangulatosabb szakág.

Szombathelyi Eszter műkorcsolyázó

Nagyon jól éreztem magam a jégen. Kétéves koromban édesapám tanított meg korcsolyázni. Bár még csak 23 éves vagyok, de elmondhatom, több mint két évtizede erről szólnak a mindennapjaim. Junior és felnőtt országos bajnok vagyok, de nagyon szeretnék kijutni egy Universiadéra. Ha majd egyszer befejezem a versenyzői pályafutásomat, akkor pedig edzőként és koreográfusként szeretnék dolgozni. Számomra a jég az élettér, a korcsolyázás pedig egy életforma. El sem tudom képzelni az életemet e nélkül. Mindent szeretek a korcsolyázásban. Szeretem előadni a megtanultakat, nagyon jó érzés, ha a nézők élvezik az előadásomat. Legyen szó edzésről vagy versenyről, mindig teljes szívemből és örömmel korcsolyázom.

Richter Péter, a Derkovits Gyula Általános Iskola tanulója

Óvodáskoromtól kezdve korcsolyázom. Egy ideig jártam hokizni, de már abbahagytam. Amióta van a Hunyadi téren ez a pálya, ha nem is mindennap, de hetente legalább egyszer, kétszer kijövök korizni.

Leiszter Flóra, a Derkovits Gyula Általános Iskola tanulója

Mivel nagyon szeretek korcsolyázni, örülök, hogy az iskolához közel lett ez a jégpálya. Korcsolyázni jó, mert az ember teljesen felszabadul közben, ahogy mondani szokták, ki tudja engedni a gőzt.