Megnyílt a Hunyadi téri jégpálya

Boldogan vették birtokba a terézvárosi diákok a Hunyadi téri jégpályát az ünnepélyes megnyitó után, december 6-án.

 

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, a jégpályával az önkormányzat a korábbi jó hagyományt megtartva az idén is kedveskedni szeretne az egyik legnépszerűbb téli sport, a korcsolyázás szerelmeseinek. Bevallotta, ő maga nem tud korcsolyázni, de ígérete szerint, ha ideje engedi, jövő ilyenkorra megpróbál némi jártasságra szert tenni ebben a sportágban. A korcsolyapályát használó terézvárosi kicsiknek, nagyoknak jó kikapcsolódást, vidáman töltött órákat kívánt.

 

 

 

A polgármester köszöntőjét a Bea Ice Dance Team Sportegyesület látványos műsora követte

 

A bemutató után rosszcsont kísérőjével a Mikulás is megérkezett, majd ajándékokat osztott a gyerekeknek.

 

 
A legkisebbek is örömmel fogadták a Mikulást

 

Az önkormányzat sem érkezett üres kézzel, egy kis süteménnyel és forró teával kedveskedett a megnyitón résztvevőknek.

 

 

Temesvári Szilvia (középen) és Győrffy Máté (bal oldalon) alpolgármesterek, valamint Soproni Tamás polgármester sütivel kínálták a gyerkeket

 

Jégpályakisokos

 

A Hunyadi téren kialakított 15 méter széles, 26 méter hosszú és 10 centi vastag, a hőmérséklettől függetlenül kifogástalan jégfelületű korcsolyapálya 2019. február közepéig áll a terézvárosiak rendelkezésére.

 

Újdonság, hogy mivel Erzsébetvárosban nincs korcsolyázási lehetőség, az idén a tanítási napokon 12–15 óra között a VII. kerület óvodáiba, iskoláiba járó gyerekek is térítésmentesen használhatják a jégpályát.  

 

Lehet-e korcsolyát bérelni?

 

A pálya mellett felállított faházikóban lehet korcsolyát bérelni, vagy ha szükséges, élezni.

 

Ki, mikor és hogyan használhatja a pályát?

 

Lakcímkártyája felmutatásával a pályát ingyenesen használhatja minden VI. kerületben élő, illetve a terézvárosi intézmények tanulói diákigazolványuk vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk bemutatásával. A műjégpályán a kerületi intézmények dolgozói és családtagjai is ingyen korcsolyázhatnak.

 

A pályán reggel nyolctól délig a terézvárosi, déltől délután három óráig az erzsébetvárosi intézmények gyermekcsoportjai, háromtól pedig este nyolcig a városrész lakói korcsolyázhatnak. Hétvégén, ünnepnapokon és a téli szünetben a korcsolyapálya nyitástól zárásig minden terézvárosi előtt nyitva áll.

 

Sötétedés után, esténként a Hunyadi téri díszkivilágítás, a hatalmas adventi koszorú valódi adventi hangulatot teremt.